MĂSURI SPECIALE, ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, ÎN MUNICIPIUL BUZĂU

0
10143

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis ca toate persoanele care desfășoară activități ce implică contactul direct cu cetățenii (vânzători, casieri – încasatori, inclusiv din spațiile deschise), să poarte obligatoriu mască și mănuși de protecție. De asemenea, accesul în toate parcurile din municipiuli Buzău va fi interzis, zilnic, în intervalul orar 1900 – 0600. Accesul în locurile de joacă pentru copii, în locurile special amenajate pentru agrement și pe terenurile de sport se interzice în totalitate. Comitetul pentru Situații de Urgență a mai hotărât să aloce 9 lei pe zi pentru fiecare persoană căreia i-a fost impusă măsura de izolare pe teritoriul municipiului Buzău, pentru achiziționarea alimentelor de bază, necesare asigurarii hranei.

Acești bani trebuie solicitați de persoanele în cauză Direcției de Asistență Socială a municipiului Buzău. Totodată, valabilitatea tuturor abonamentelor de transport emise de Transbus SA, în luna martie 2020, eliberate pentru categoriile de persoane care beneficiază de gratuitate, se prelungește pe perioada stării de urgență. La rândul ei, societatea de transport în comun Transbus va avea începând de mâine, 21 martie, un nou program orar.

Astfel, între orele 5:00 și 8:45 activitatea de transport public va funcționa la 75% din capacitatea actuală, iar între orele 8:30 și 13:00 tot parcul auto se va retrage în garaj. De la ora 13:00 până la ora 17:00 activitatea de transport public se va relua la 50% din capacitatea actuală, iar între orele 17:30 și 21:00 tot parcul auto se va retrage, din nou în garaj. Între orele 21:00 și 23:30 se va relua activitatea de transport public la 25% din capacitatea actuală. Pentru persoanele care își desfășoară activitatea în zonele industriale ale municipiului Buzău, transportul public local de călători va fi asigurat în continuare de traseele de ”Zonă” al căror program va rămâne neschimbat. Încălcarea acestor măsuri se pedepsește conform legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 52 = 58