RÂMNICENII SUNT FERIȚI, DEOCAMDATĂ, DE PANDEMIE

0
974

Râmnicu Sărat pare să fie ferit deocamdată de pandemia care provoacă spaimă în întreaga lume. La Spitalul Municipal nu s-a confirmat niciun caz de infectare cu noul coronavirsus. Doar două persoane sunt internate în prezent și așteaptă rezultatul testelor. De asemenea, bărbatul internat la sfârșitul săptămânii trecute a fost externat, testul fiind negativ. Același rezultat l-a primit și o persoană din cadrul personalului de îngrijire de la Spitalul Municipal. Nu există suspicini de boală nici în cazul altor pacienți aflați în regim de izolare la domiciliu sau cetățeni care au intrat în contact cu rude venite din străinătate și s-au prezentat zilele acestea la unitatea medicală. Toți au fost lăsați să meargă acasă.

Autoritățile din Râmnicu Sărat încercă să gestioneze cât mai eficient situația cetățenilor întorși acasă din străinătate. Primăria anunță că toate persoanele cărora li s-au impus măsuri de izolare la domiciliu vor fi verificate de reprezentanții Poliției Municipale și Locale. Dacă nu respectă măsurile impuse, ei vor fi sancționați conform legii. La Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat au mai fost aduse alte două containere de triere a pacienților suspectați cu îmbolnăvire cu noul coronavirus.

De asemenea, autoritățile vor demara lucrări de reabilitare la o clădire din curtea unității medicale. Acolo vor fi amenajate trei saloane pentru pacienții diagnosticați cu infecții virale. Primarul Sorin Cîrjan precizează că periodic se realizează dezinfecții în spațiile instituțiilor publice, în Piața Centrală și în mijloacele de transport în comun. Primarul are un mesaj pentru râmnicenii care vor să revină acasă din străinătate. Autoritatile din Râmnicu Sărat fac, în continuare, un apel la calm, responsabilitate și la respectarea tuturor măsurilor decise de reprezentanții statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 50 = 51