VIDEO: PREFECTUL LEONARD DIMIAN: ,,VĂ ROG DIN SUFLET, DRAGI BUZOIENI, SĂ EVITAȚI GÂNDUL DE A VĂ FACE STOCURI MARI DE PRODUSE ALIMENTARE SAU DE ALTĂ NATURĂ!”

0
389

În urmă cu puțin timp, prefectul județului, Leonard Dimian, a transmis buzoienilor un mesaj important, după decretarea de către președintele României, Klaus Iohannis, a stării de urgență pe teritoriul României. Șeful Prefecturii Buzău face un apel la calm și la solidaritate. ,,Pentru liniștea tuturor, vă spun ce NU înseamnă stare de urgență:

NU înseamnă tancuri pe străzi,

NU înseamnă folosirea armatei,

NU se închid orașele,

NU sunt închise drumurile,

NU sunt rechiziționate sau raționalizate alimentele”, a precizat Leonard Dimian.

Demnitarul a adăugat că decretarea stării de urgență reprezintă o măsură care vine în sprijinul cetățenilor. Dimian a mai spus că în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, va face tot posibilul ca prin măsurile luate să limiteze la maximum restrângerea drepturilor și libertăților cetățenilor.  În ceea ce privește situația centrelor de carantină în județul Buzău, la acest moment există 150 de locuri disponibile, cu posibilitatea de extindere a capacității de carantină.

Dimian a menționat că a solicitat operatorilor de turism să transmită disponibilitatea pentru punerea la dispoziția autorităților a facilităților de cazare pe care le dețin. ,,Răspunsurile pe care le-am primit până acum sunt mulțumitoare. Dacă locurile de carantină pe care le avem la dispoziție se epuizează, avem oricând posibilitatea să deschidem noi centre de carantină în regim de maximă urgență. Printre măsurile pe care le-am luat în contextul răspândirii infecțiilor cu coronavirus se numără întâlniri cu reprezentanții hypermarketurilor din județ. Aceștia m-au asigurat că există suficiente produse alimentare de bază și în toate unitățile de acest tip au fost luate măsuri speciale de dezinfecție și de gestionare a fluxului de clienți”, a mai spus prefectul județului Buzău.

Dimian face apel la cetățeni să evite aglomerația care se creează în magazinele mari și să evite aprovizionarea cu stocuri mari de produse alimentare sau de altă natură. ,,Vă rog din suflet, dragi buzoieni, să evitați gândul de a vă face stocuri mari de produse alimentare sau de altă natură. Nu este cazul pentru așa ceva. Gândiți-vă la faptul că aglomerația care se creează în magazinele mari este un factor de risc. Trebuie să fim responsabili față de apropiați și față de familiile noastre și să evităm cât putem grupurile mari de oameni. Cu cât reducem mai mult contactul inutil cu alți oameni, cu atât scădem riscul de infectare cu coronavirus” a menționat Leonard Dimian.

La Spitalul Județean de Urgență Buzău au fost montate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență două corturi pentru efectuarea triajului epidemiologic cu flux separat pentru pacienții cu simptomatologie asociată infecției cu coronavirus. De asemenea, la sediul ISU Buzău, a fost operaționalizat Centrul Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției și a fost activată o linie telefonică specială ce a fost comunicată persoanelor aflate în carantină și în autoizolare, în vederea realizării unei comunicări directe și permanente.

Buzoienii sunt sfătuiți să respecte regimul izolării la domiciliu: ,,În ceea ce privește regimul izolării la domiciliu, solicit persoanelor în cauză să respecte cu strictețe recomandările autorităților, să nu părăsească sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile, să nu primească vizitatori și să nu intre în contact apropiat cu persoane care le furnizează alimente sau alte produse. Nu îmi doresc, ca prefect al acestui județ, să existe situații în care buzoienii să fie cercetați de autoritățile competente pentru încălcarea regulilor privitoare la izolarea obligatorie”, a adăugat Dimian. Mai jos puteți urmări mesajul complet al prefectului județului Buzău, domnul Leonard Dimian, după decretarea stării de urgență pe teritoriul României:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here