FEMEIE REVENITĂ DIN DUBAI, TRANSPORTATĂ LA SECȚIA BOLI CONTAGIOASE A SPITALULUI JUDEȚEAN BUZĂU

0
910

UPDATE: Prefectura Buzău anunță că femeia de 71 de ani, revenită din Dubai, a oferit autorităților informații eronate. Mai exact, aceasta le-a declarat că a călătorit într-un autocar în care se aflau persoane revenite din Italia. În urma cercetărilor, s-a stabilit că informațiile furnizate de buzoiancă nu se confirmă. Prin urmare, femeia a fost consultată medical și externată.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Autoritățile buzoiene sunt în alertă după apariția unei noi suspiciuni de coronavirus. Este vorba despre o femeie de 71 de ani, revenită din Dubai în urmă cu o săptămână, care a călătorit de la București la Buzău cu un autocar în care se aflau persoane revenite din Italia. Aceasta a fost preluată astăzi cu ambulantă și transportată la Secția Boli Contagioase a Spitalului Județean Buzău. Femeia a prezentat ca și simptome febră, cefalee, rinoree. Medicii i-au recoltat probe în urma cărora se va stabili dacă este sau nu infectată cu temutul virus.

Autoritățile buzoiene au fost în alertă și ieri, când o femeie de 46 de ani care s-a întors din Germania pe 1 martie,  s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență, cu dureri de spate și tuse ușoară. Femeia a fost evaluată medical, i s-a efectuat un test care a fost trimis la Institutul „Matei Balș”, însă rezultatul a fost negativ.

Pe de altă parte, autoritățile spun că în urma anchetei epidemiologice demarată de Direcția de Sănătate Publică după confirmarea primului caz de coronavirus în județul Buzău, au mai fost identificați doi contacți direcți ai pacientei (vecini ai femeii). Li s-au făcut teste pentru coronavirus și au ieșit negative. Aceștia stau izolați la domiciliu timp de 14 zile. La Buzău, sunt izolate la domiciliu 322 de persoane în timp ce 25 sunt în carantină în centrul de la Arbănași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

32 + = 42