CÂȚI FERMIERI BUZOIENI AU DEPUS CERERI UNICE DE PLATĂ, ÎN CADRUL CAMPANIEI 2020?

0
185

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că până la acest moment, la nivel național, au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2020, un număr de 70.960 cereri, pentru o suprafaţă de 227.989 hectare. În ceea ce privește Centrul Județean Buzău, aici s-au depus 1499 de cereri din cele 18.880 programate, ceea ce reprezintă un procent de depunere de 7,94 %. Suprafața solicitantă până la acest moment este de 3891,71ha dintr-un total de 269314,71 ha, suprafață solicitată în Campania 2019.

Reprezentanții APIA reamintesc faptul că se depune o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. În cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol cererea se depune la Centrele județene APIA, iar la Centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Depunerea Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2020 se va încheia la data de 15 mai 2020, în conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, iar cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA. Fermierii sunt rugați din nou să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform INVITAȚIEI primite pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2020.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.  Informaţii relevante se regăsesc postate pe site-ul APIA www.apia.org.ro şi în ghidurile adresate fermierilor care solicită plăţi pe suprafaţă de la sediile Centrelor Judeţene şi Locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din fiecare judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here