MĂSURI URGENTE LA BUZĂU, DE TEAMA CORONAVIRUSULUI

0
731

Ședință de urgență, în această dimineață, la Primăria Buzău, în contextul numărului tot mai mare de români infectați cu coronavirusul COVID-19. În cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență, reprezentanții Primăriei Buzău, ai Inspectoratului Școlar Județean, dar și ai instituțiilor subordonate municipalității au luat mai multe decizii pentru a preveni răspândirea virusului. O primă masură este suspendarea manifestărilor sportive și culturale cu peste 1000 de persoane, atât în exterior cât și în interior. În cazul competițiilor sportive, acestea urmează să se desfășoare fără spectatori cel puțin până în data de 31 martie.

De asemenea, Primăria Buzău va intensifica acțiunile de dezinfecție în școli și grădinițe, în toate spațiile unde se lucrează cu publicul, dar și în mijloacele de transport în comun. În municipiul Buzău există deja o comisie, condusă de viceprimarul Ionuț Apostu, care va face verificări în teren pentru a constata dacă măsurile dispuse vor fi și puse în practică. În caz contrar, Primăria va dispune sancțiuni.

Planul include măsuri specifice de prevenire a infecțiilor cu Coronavirus pentru spații închise, cât și spații deschise în care există un flux mare de cetățeni și va fi implementat de către toate Instituțiile, Companiile publice sau private, de toți operatorii economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul municipiului Buzău, precum și de către persoanele care locuiesc sau tranzitează municipiul Buzău.

Planul de măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus- Convid-19 pe teritoriul Municipiului Buzău, a fost comunicat tuturor părților interesate și va fi afișat  pe site-ul Primăriei Municipiului Buzău, pe site-urile Instituțiilor din municipiul Buzău, precum și la intrarea în aceste Instituții și la fiecare intrare în locuință colectivă/bloc, Asociații de proprietari. Mai jos puteți citi toate măsurile dispuse de autorități în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență: Plan de masuri.

Bilanţul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a ajuns la 15 în România. Ultimele două cazuri au fost confirmate ieri. Este vorba de o femeie de 42 de ani, din Bucureşti, şi despre o femeie de 70 de ani, din judetul Mureş. Din cele 15 persoane diagnosticate până acum cu COVID-19, cinci au fost declarate vindecate.

De men’ionat un aspect foarte important este faptul că cei ce nu respectă condiţiile de izolare pentru prevenirea infecţiei cu noul coronavirus riscă amenzi de până la 20.000 de lei. În plus, ar putea fi deschise şi dosare penale dacă îmbolnăvesc cu ştiinţă alţi cetăţeni. În acelaşi timp, dacă persoanele care ajung în România nu declară corect ţara de unde vin se pot alege cu dosare penale pentru fals în declaraţii. În România au fost înregistrate până acum cinci cazuri de persoane care nu au respectat condiţiile izolării și au fost amendate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 1 =