O NOUĂ COMANDĂ, LA ȘCOALA MILITARĂ DE LA BOBOC

0
987

Șeful Statului Major al  Forțelor Aeriene, general-maior Viorel Pană, va participa mâine, începând cu orele 11.30, la ceremonia militară de predare – primire a comenzii Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ”Traian Vuia”. În cadrul ceremoniei, comandorul inginer Ștefan-Daniel Cotigă va prelua comanda Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ”Traian Vuia” de la comandorul inginer Valentin Enache, cu ocazia trecerii acestuia în rezervă.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai Statului Major al Apărării, Statului Major al Forţelor Aeriene, comandanţi de mari unităţi şi unităţi din garnizoană, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale. Comandorul inginer doctor Ștefan-Daniel Cotigă a deținut funcția de șef al Secției management logistic în cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene.

De-a lungul carierei sale, comandorul inginer doctor Ștefan-Daniel Cotigă a primit mai multe distincții militare – Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene, Emblema de Onoare a Logisticii, Semnul onorific ”În serviciul patriei” și a ocupat diferite funcţii în unităţi și mari unități din cadrul forțelor aeriene, astfel: șef secție exploatare aeronave, șef birou exploatare la locțiitorul tehnic al comandantului, șef sector tehnic, șef birou logistică, șef compartiment analize și sinteze, serviciul logistic, resurse, șef birou planificare sprijin logistic operații și instrucție, șef birou sprijin națiune gazdă.

Comandorul inginer doctor Ștefan-Daniel Cotigă este născut la data de 15 septembrie 1969, în localitatea Brăila, judeţul Brăila şi este absolvent al Liceului militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, în anul 1987. A continuat studiile militare de ofiţeri ale Facultății de Aviație și Blindate din cadrul Academiei Tehnice Militare, în perioada 1987-1993, arma ingineri aeronave și motoare de aviație. Studiile postuniversitare de master au fost făcute în specialitatea ”Ingineria sistemelor de aviație”. În anul 2019 comandorul inginer a susținut teza de doctorat în domeniul științelor militare în cadrul Școlii Doctorale a Universității de Apărare ”Carol I”. În paralel cu îndeplinirea atribuţiilor funcţiilor pe care a fost încadrat după absolvire, a parcurs diferite forme de pregătire (cursuri de carieră şi de specializare) corespunzătoare treptelor ierarhiei militare ca ofiţer inginer de aeronave și motoare de aviație şi ofiţer de stat major la diferite eșaloane militare.

Comandorul inginer Valentin Enache a activat mai mult de 35 de ani în cadrul aceleiași unități de învățământ. Cariera sa este strâns legată de Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri unde a ocupat diferite funcții începând cu anul 1986: lector șef catedră de cultură tehnică generală și militară, lector șef pentru motoare, avioane și armament, instructor șef catedra de aeronave și armament de bord, instructor superior catedra aeronave și armament de bord, instructor superior catedra de aviație și locțiitor al comandantului Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ”Traian Vuia”.

Este născut la data de 14 noiembrie 1962, în localitatea Oradea, judeţul Bihor şi este absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul Academiei Tehnice Militare, arma aeronave și motoare de aviație și a Facultății de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice București. În paralel cu îndeplinirea atribuţiilor funcţiilor pe care a fost încadrat după absolvire, a parcurs diferite forme de pregătire (cursuri de carieră şi de specializare în ţară şi străinătate) corespunzătoare treptelor ierarhiei militare ca ofiţer inginer de aviație.

De-a lungul carierei a primit mai multe distincții militare dinre care amintim: Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării,  Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene, Emblema de merit ”În Serviciul Armatei Române” și Semnul onorific ”În Serviciul Patriei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =