MUNICIPIUL RÂMNICU SĂRAT, PRINTRE PRIMELE CINCI LOCALITĂȚI DE BUNĂ PRACTICĂ, DIN ROMÂNIA

0
882

Primăria Râmnicu Sărat, alături de alte administrații locale din țară, a participat zilele acestea la evenimentul ,,Rețeaua Campionilor în Domeniul Integrității”, ajuns la a II-a ediție și desfășurat la București. Municipiul Râmnicu Sărat a fost selectat să ia parte și să prezinte exemplele de bună practică ale comunității locale alături de cele mari din România. A fost o întrecere în viziuni și proiecte, o prezentare a programelor locale de dezvoltare și implicare a comunităților locale în actul decizional.

După ce toți participanții și-au expus prezentările în fața celor peste 100 de reprezentanți ai municipalităților, astăzi, acestea au fost jurizate atât de o comisie, cât și prin votul participanților. La final, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a premiat municipiul Râmnicu Sărat între primele cinci localități de bună practică, datorită măsurilor de transparentizare, de participare publică și comunicare între administrația publică locală și comunitate, realizate în perioada 2017-2020.

Astfel, administrația râmniceană a obținut locul V, în urma votului dat de către comisie, și locul III ca popularitate, urmare a votului public exprimat de reprezentanții comunităților participante la eveniment. ,,Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației ne-a invitat la acest eveniment, pentru faptul că noi am avut foarte multe activități de consultare, inclusiv activități pe zona de comunicare între decidenți și factorii decizii, peste 30 de consultări, pentru faptul că am avut proiecte finanțate de Comisia Europeană prin diferite programe, pentru că măsurile pe care le-am stabilit în relația cu comunitatea, le-am cuprins în programele de finanțare, ei fiind și gestionarii programelor de finanțare prin Agențiile de Dezvoltare Regională. Practic au fost invitate primăriile care aveau multisectorial proiecte depuse. (…) A contat foarte mult și faptul că am reușit să fim transparenți la nivel național, nu doar prin intermediul site-ului, ci și prin oameni – în speță primarul și așa mai departe – care au fost vizibili”, a declarat pentru newss.ro, Florin Ceparu, city manager.

Cluj Napoca s-a clasat pe prima poziție, urmată de Comuna Ciugud, prima “comună inteligentă” din România. Comunitățile premiante, printre care și Râmnicu Sărat, vor lua parte în perioada 16-20 martie la Academia de Guvernare Locală, de la Haga, Olanda. ,,Toate modelele de bună practică vor fi prezentate la Haga și în același timp vom intra într-un circuit de facilitare, adică un curs în care noi avem posibilitatea, pe de o parte, să ne expunem bunele practici, și pe de altă parte, să ne formeze ei cu privire la anumite alte bune practici din Uniunea Europeană, pe care noi am putea să le aplicăm în relația cu cetățeanul”,  a mai adăugat Florin Ceparu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 5 = 10