PROIECT: NOI INTERDICȚII IMPUSE PRIMARILOR

0
690

Senatorii vor dezbate o propunere legislativă prin care se propune interdicția de a candida sau de a fi ales pentru cel care a primit un raport privind existența conflictului de interese sau o stare de incompatibilitate cu mai puțin de 3 ani înainte de data alegerilor. Proiectul vine în contextul în care în luna iunie 2020 urmează alegerile locale, iar prevederile actuale trebuie să fie mai clare în privința unor incompatibilități.

,,La alegerile locale din anul 2020 nu pot candida şi ocupa funcţii de ales local persoanele care au săvârşit fapte care au determinat existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, constatate prin rapoarte de evaluare întocmite de Agenţia Naţională de Integritate, în condiţiile legii, comunicate cu mai puţin de 3 ani înainte de data alegerilor”, se arată in propunerea legislativă.

Pe de altă parte, persoanele care au un astfel de raport ANI vor putea candida sau ocupa o funcție de ales local dacă au trecut cei 3 ani de la declararea stării de incompatibilitate. În eventualitatea în care o persoană câștigă alegerile, dar nu îndeplinește această nouă condiție, alegerile vor fi invalidate. După dezbaterile din Senat, pentru a intra în vigoare, noile prevederi trebuie să treacă și de votul deputaților, forul decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 24 = 33