PESTE 20 DE HECTARE DE TEREN CU VEGETAȚIE USCATĂ DIN JUDEȚ AU ARS ÎN URMA UNOR INCENDIU

0
901

Aproape zilnic pompierii buzoieni sunt solicitați intervină pentru stingerea incendiilor la vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, izbucnite în județ. Astfel, în cursul zilei de ieri, pompierii buzoieni au intervenit pentru localizarea și stingerea a 3 incendii la vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, unde s-a dispus alocarea de forțe și mijloace suplimentare la fața locului.

Cel mai amplu incendiu a fost semnalat în zona localității Runcu, comuna Pârscov. Mai exact, timp de 6 ore, salvatorii buzoieni, în cooperare cu Stația de Pompieri Mărunțișu și SVSU Pârscov, au intervenit pentru a stinge flăcările ce au cuprins o suprafață de aproximativ 20 hectare de vegetație uscată. Odată lichidat incendiul, pompierii au identificat și cauza probabilă – focul deschis in spații deschise.

Un alt incendiu a mai fost semnalat pe o suprafață de aproximativ 2 hectare, în localitatea Potoceni, comuna Mărăcineni, acolo unde, din Buzău, s-a deplasat o autospecială cu un echipaj format din 5 subofițeri. Și aici cauza probabilă a fost focul deschis în spații deschide. Tot în cursul zilei de ieri, pompierii de la stația Mărunțișu au lichidat un incendiu de vegetație uscată într-o livadă pe raza localității Zaharești, comuna Pănătău, ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 5000 de metri pătrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 39 = 45