2020, ANUL ÎN CARE LOCUITORII COMUNELOR VADU PAȘII, SĂGEATA ȘI ROBEASCA VOR AJUNGE MULT MAI UȘOR ÎN MUNICIPIUL BUZĂU

0
3080

Noul pod de la Vadu Pașii, peste râul Buzău, va fi dat în folosință, cel mai probabil la vară. Termenul de finalizare a lucrării a fost prelungit în primăvara anului trecut, din cauza viiturilor puternice care au măturat tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje ale structurii de susținere a podului. Consiliul Județean Buzău a apelat la fondurile proprii ale județului pentru ca termenul de finalizare să nu se prelungească din nou. Banii au fost recuperați însă de la Ministerul Dezvoltării.

Vremea bună din această iarnă a ținut cu constructorii, care în ultima lună au reușit să lucreze la cea de-a doua parte importantă a infrastructurii podului: cele două culee de la baza construcției. Acestea sunt pregătite să facă legătura podului cu cele două capete ale drumului. Muncitorii au montat deja primele trei tronsoane metalice al podului, spre malul dinspre orașul Buzău iar din primăvară vor fi demarate lucrări complexe la ultimele trei tronsoane, spre Vadu Pașii.

Cel mai probabil, operațiunile de turnare a căii de rulaj și de asfaltare propriu-zisă a podului vor avea loc la începutul verii. Noul pod de la Vadu Paşii este construit cu bani de la Consiliul Judeţean Buzău şi Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 50 = 59