PRIMA EDIȚIE A PROGRAMULUI EDUCAȚIONAL ,,SENATUL TINERILOR”

0
508

Elevi din cinci licee din capitală au avut șansa de a înțelege mai bine ce înseamnă instituția Parlamentului, participând la prima ediție a programului educațional ,,Senatul Tinerilor”. Evenimentul a fost organizat, zilele trecute, de Senatul României, iar elevii au avut ocazia să analizeze și să dezbată inițiative legislative proprii pe tema ,,Bullying-ul în școli și mass-media”. Tinerilor li s-au alăturat senatorii din comisiile parlamentare.

Elevii au dezbătut și votat în ședința plenului propuneri precum: gestionarea situațiilor de bullying, măsuri pentru educarea împotriva bullying-ului în mediul online, măsuri pentru sancționarea tuturor formelor de discriminare precum și suplimentarea cabinetelor școlare cu voluntari de la facultățile de psihologie.

Inițiativa privind modificarea Legii educației în sensul introducerii obligativității unor vizite periodice la cabinetul de psihologie al instituției de învățământ precum și propunerea legislativă referitoare la reglementarea metodelor de combatere a comportamentului de tip violență psihologică – bullying au fost adoptate cu o largă majoritate.

La finalul primei ediții a proiectului ,,Senatul Tinerilor” , atât elevii, cât și profesorii coordonatori au primit diplome de participare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =