PROGRAMUL RABLA CLASIC DIN ACEST AN VA ADUCE O CREȘTERE A CUANTUMULUI ECOBONUSULUI

0
568

În acest an, în cadrul programului Rabla Clasic se vor putea cumpăra inclusiv motociclete, ceea ce va duce și la creșterea cuantumului ecobonusului primit de cei ce vor să-și cumpere o mașină cu un grad de poluare redus. Asta prevede un proiect de ordin publicat pe site-ul Ministerului Mediului aflat în dezbatere. Potrivit acestui act normativ, începând de anul acesta, cei care se înscriu în programul Rabla Clasic ar putea beneficia, pe lângă primele pentru cumpărarea de autoturisme, și de prime pentru cumpărarea de motociclete noi. În acest caz, cumpărătorii pot beneficia de o primă de casare de 3.500 de lei, cu condiția ca motorul acesteia să nu genereze mai mult de 100 g CO2/km.

De cealaltă parte, pentru cei care doresc să achiziționeze mașini noi, condițiile ar putea rămâne aceleași ca cele de anul trecut, cu deosebirea că valoarea ecobonusului ar putea ajunge la 2.500 de lei, față de 1.700 de lei cât este în momentul de față. Așadar, potrivit proiectului de ordin, cuantumul primei de casare pentru achiziționarea unui autovehicul nou este de 6.500 de lei, la fel ca anul trecut. Condiția este ca noul autovehicul să emită maximum 120 g CO2/km.

Programul Rabla Plus pentru anul 2020 va aduce în acest an două noutăți pentru cei care îl vor accesa. Prima se referă la faptul că mașina cumpărată prin programul Rabla Plus 2020 nu va putea fi înstrăinată cel puțin un an. Cea de-a doua se referă la faptul că pot fi achiziționate motociclete pur electrice, pentru care s-ar putea acorda o primă de 3.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

23 + = 24