VALOAREA TICHETELOR DE MASĂ VA AJUNGE LA 20 DE LEI?

0
708

Un proiect legislativ adoptat marți, la Camera Deputaților, prevede că valoarea nominală a unui tichet de masă se va majora la 20 de lei, în condițiile în care suma maximală actuală a unui tichet de masă este de 15,18 lei. Documentul deja trecuse de Senat, astfel că votul deputaților a fost cel decisiv. Prin urmare, șansele ca noua valoare să devină realitate sunt foarte mari. Proiectul va fi trimis acum la Președintele României. Noua reglementare se va aplica, odată ce va fi promulgată de Klaus Iohannis și va fi publicată în Monitorul Oficial.

Inițiatorii proiectului menționează, în expunerea de motive a proiectului, că tichetul pe care îl primesc acum angajații nu are o valoare suficientă pentru a putea acoperi costurile unei mese. Totodată, aceștia au mai menționat că valoarea de aproximativ trei euro a tichetului de masă din România este una dintre cele mai mici din Europa, unde valorile tichetelor sunt cuprinse între șase și 11 euro.

Valoarea nominală stabilită prin lege a tichetelor este una maximală. Asta înseamnă că angajatorul poate alege să ofere pe tichetul de masă valoarea maximală sau una mai mică. Tichetele de masă pot fi folosite numai la achitarea mesei sau la achiziționarea produselor alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 58 = 61