TABĂRA DE LA ARBĂNAȘI, FOLOSITĂ DOAR ÎN CAZURI EXTREME, DE EPIDEMIE

0
774

Localnicii comunei Beceni nu vor spațiu de carantină pentru eventualii bolnavi la ei în localitate și amenință cu blocarea drumului. Asta după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni după-amiază, ca mai multe pavilioane din Tabăra Şcolară Arbănaşi să fie rezervate acestor cazuri excepţionale. Unitatea este în administrarea Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport. Revoltați, oamenii din Beceni au inițiat a doua zi, pe internet o petiţie cu titlul „Stop! Nu vrem răspândirea virusului în județul Buzău”, prin care solicită ca Tabăra şcolară de la Arbănaşi să nu fie o locaţie pentru carantina eventualilor bolnavi cu coronavirus.

De cealaltă parte, oficialii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău au explicat că reacţia localnicilor din Beceni este nejustificată atât timp cât este foarte puţin probabil ca centrul de carantină să fie activat. Reprezentanții instituției au menționat și ce categorii de persoane vor ajunge în Tabăra de la Arbănaşi.  Totodată, ei au mai adăugat că cetăţenii ce declară la revenirea din China că au intrat în contact cu persoane infectate cu temutul virus vor fi izolaţi.

Reprezentanții DSP Buzău au mai menționat că acea locaţie este identificată doar pentru situaţii excepţionale, dacă Institutul Matei Balş nu va mai avea capacitatea necesară de a primi pacienţi. Prin urmare, au mai spus aceștia, este o situaţie temporară, acolo nu se tratează, nu se diagnostichează, ci doar pentru o perioadă foarte scurtă de timp vor fi ţinuţi pacienţii, dacă va fi cazul.

La acest moment, autorităţile buzoiene din sănătate au în monitorizare 17 cetăţeni, în majoritate chinezi, izolaţi la domiciliu, după ce au revenit din ţara lovită de coronavirus. În următoarele zile, unele dintre aceste persoane, vor ieși de sub supraveghere, la finalul celor 14 zile de monitorizare epidemiologică. În ceea ce privește starea deplorabilă, în care se află tabăra de la Arbănași, Direcția de Sănătate Publică va efectua astăzi o inspecție la fața locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =