VIDEO: VÂNTUL EXTREM DE PUTERNIC A PRODUS PAGUBE MARI ȘI ÎN AGRICULTURĂ

0
777

Mai mulți legumicultori din zonele măturate de rafale din județul Buzău au rămas fără solarii și contabilizează pagube de zeci de mii de lei. Buzoianul Mircea Tatu a pierdut, în numai câteva ore, o investiție de 70.000 de lei, în comuna Cochirleanca. Dintr-un solar pe structură din metal, cu folie dublă și instalații de irigare și încălzire, a rămas un morman de fiare și franjuri de plastic. Bărbatul a fost martor la urgia care i-a distrus munca și investiția.

Fermierul a răsuflat ușurat când a observat că celelalte solarii au scăpat neavariate, pentru că s-au aflat la adăpostul celui distrus. Pe o suprafață de 1.400 de metri pătrați, legumicultorul avea 5.000 de răsaduri de castraveți din care aștepta roade peste mai puțin de două luni. Va fi nevoit să își reconstruiască solarul cu banii lui, deoarece nu avea asigurare.

Nici serele Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă din municipiul Buzău nu au scăpat de furia vântului. Mai multe geamuri au fost sparte, iar plantele abia răsărite sunt în pericol dacă nu primesc căldura de care au nevoie pentru a se dezvolta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

88 + = 89