BUZĂUL RĂMÂNE ÎN CONTINUARE SUB ATENȚIONARE DE VISCOL

0
1346
Sursa foto: Arhivă

Administrația Națională de Meteorologie au extins avertizările cod portocaliu și galben pentru județele din sud estul țării. Astfel, până la ora 13:00 rămâne în vigoare codul portocaliu de viscol. În Buzău, Vrancea, Brăila, Galați și Ialomița, vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70…80 km/h, iar la munte peste 80…100 km/h. De asemenea, până la ora 18:00, toate aceste județe vor fi sub cod galben. Vântul va mai prezenta intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55…60 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură,cu peste 70 km/h, spulberând zăpada. Până mâine seară, la ora 23:00, fenomenele meteorologice înregistrate în ultimele ore se vor semnala cu precădere la munte, în Buzău și Vrancea, zone vizate de codul galben de viscol.

Peste 600 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști și jandarmi, au fost la datorie, în această perioadă de avertizare cod roșu sub care s-a aflat județul nostru, pentru a sprijini comunitățile afectate de fenomenele meteorologice severe. Peste 200 de pompieri buzoieni au acționat pentru gestionarea a 52 de situații deurgență, cea mai mare pondere fiind reprezentată de solicitările pentru intervențiaechipajelor S.M.U.R.D, în număr de 22. În afara acestor situații, salvatorii au participatla 11 intervenții pentru stingerea incendiilor, o misiune de transport a persoanelordependente de oxigen, 9 misiuni de asigurarea sau degajare a spațiilor ca urmare adesprinderii elementelor de acoperiș, o misiune de salvare a animalelor prin îndepărtarea elementelor de acoperiș prăbușite.

Peste 400 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău cu 150 deautospeciale au fost angrenaţi în misiuni de supraveghere şi dirijare a traficului rutier şide intervenţie pentru prevenirea incidentelor ori de limitare a efectelor evenimentelorcauzate de fenomenele meteorologice care au afectat judeţul. Peste 40 de jandarmi au desfăşurat activităţi în filtrele instituite în trafic,precum şi în dispozitivele de ordine şi siguranţă publică. Pentru a se asigura că restricțiile de circulație sunt respectate și nicio persoanănu este pusă în pericol din cauza vremii nefavorabile, echipa Instituției Prefectului -Județul Buzău a făcut verificări pe drumurile naționale, în cursul nopții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 45 = 50