PRĂPĂD ÎN JUDEȚUL BUZĂU! MAI MULTE LOCALITĂȚI, LĂSATE ÎN BEZNĂ, DIN CAUZA VÂNTULUI PUTERNIC

0
1074

UPDATE 8: Misiunea de salvare animale surprinse sub plafonul prăbușit de la o fermă de lângă Râmnicu Sărat s-a încheiat. Din păcate 29 de oi au murit, dar au fost salvate 159.

UPDATE 7: Vântul puternic a smuls o bucată de tablă de pe acoperișul Spitalului Județean Buzău. Aceasta s-a prăbușit de la etajul șase, la câțiva metri de intrarea în unitatea medicală. La momentul în care s-a produs incidentul, nimeni nu se afla în zona respectivă.

UPDATE 6: Pompierii râmniceni au reușit să îndepărteze elementele de construcție care să permită accesul la animale. Astfel, s-au mai evacuat 9 viței și 50 ovine și salvatorii continuă acest demers. Pentru moment, nu sunt informații că la ferma de lângă  municipiul Râmnicu Sărat ar fi și animale moarte.

UPDATE 5: Pompierii buzoieni intervin la ora 22:40, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un coș de fum al unei locuințe din localitatea Spătaru. Nu s-au semnalat victime.

UPDATE 4: Pompierii intervin cu un echipaj de căutare salvare la degajarea unui acoperiș căzut de pe un bloc, pe o casă în municipiul Buzău, de pe strada Vulcani.

UPDATE 3: Din cauza vântului puternic, un camion, încărcat cu baloți de folie cu bule, care circula pe DJ203I, s-a răsturnat pe o parte, între localitățile Pogoanele și Cotorca. În urma acestui eveniment rutier, șoferul nu este rănit. Pompierii intervin pentru asigurarea măsurilor PSI și pentru acordarea primului ajutor medical șoferului. De asemenea, mai intervin pompierii din Punctul de lucru Padina cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, inclusiv modul de descarcerare și ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Buzău.

UPDATE 2: La misiunea de salvare animalelor surprinse sub plafonul prăbușit de la o fermă de lângă Râmnicu Sărat, până la acest moment au fost salvate 4 cai și 50 bovine. Se lucrează pentru acces la oi, intervenția fiind una dificilă deoarece este nevoie de un utilaj pentru ridicat elemente de construcție grele. Se încearcă crearea unei căi de acces la ovinele surprinse sub plafonul prăbușit cu mijloacele din dotarea pompierilor. Reamintim că în această seară, pompierii s-au deplasat la o fermă de animale de lângă Râmnicu Sărat unde s-a prăbușit un plafon peste animale. Pentru salvarea animalelor s-au suplimentat forțele de intervenție.

UPDATE 1: Vântul puternic a doborât o parte dintre tarabele amplasate în Piața Dacia, din centrul orașului. Paguba proprietarilor este și mai mare cu cât, până să ajungă la tarabele afectate, hoții au furat cât au putut din marfă. În cauză au fost sesizați polițiștii. Tot în municipiul Buzău, porțiuni dintr-un acoperiş sau desprins la o casă de pe strada Cuza Vodă, pompierii fiind chemaţi să asigure zona. De asemenea, vis a vis de Tribunalul Buzău s-a desprins un panou publicitar.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Vântul puternic a afectat în această după-amiază 29 localități din județul Buzău. Mai exact, localitățile nealimentate cu energie electrică, conform ultimelor informații, sunt Stâlpu, Brădeanu, Țintești, Vernești, Zărnești, Puiești, Poșta Câlnău, Tisău, Săpoca, Mărăcineni, Chilii, Căneşti, Scorţoasa, Ulmeni, Berca, Padina, Cilibia, Mihăileşti, CA Rosetti, Ruşeţu, Largu, Luciu, Boldu, Vâlcelele, Murgeşti, Costeşti, Cernăteşti, Beceni și Vintilă Vodă. De asemenea, se derulează misiuni pentru asigurarea zonei ca urmare a desprinderii unor elemente de acoperiș în localitatea Mărăcineni. Pompierii s-au deplasat la o fermă de animale de lângă Râmnicu Sărat unde s-a prăbușit un plafon peste animale. Salvatorii acționează pentru îndepărtarea acoperișului, în fermă fiind surprinse circa 150 oi. Pentru salvarea animalelor s-au suplimentat forțele de intervenție. Se intervine în prezent pentru evacuarea animalelor din alt grajd existând pericolul prăbușirii si acestui acoperiș.

Pompierii buzoieni intervin, la acest moment, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu la o locuință din localitatea Zărnești. În zonă se află și o ambulanță SMURD. Având în vedere efectele devastatoare de până acum ale codului roșu de vreme extremă, cetățenii din orașul și județul Buzău sunt rugați de autorități să evite în această seară a mai ieși din case din pricina vântului puternic. În ceea ce privește autoritățile din Brăila, acestea au anunțat că în această seară, începând cu ora 22.00 toate drumurile județene și naționale din acest județ vor fi închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =