MĂSURI DE URGENȚĂ LUATE DE AUTORITĂȚILE BUZOIENE

0
790

După temperaturi nefiresc de mari, viscol violent. La asta se așteaptă autoritățile buzoiene după ce meteorologii au emis un Cod Roșu de viscol pentru mai multe județe din sud-estul țării, printre care și Buzăul. Comitetul Județean pentru Situații de Urgenta s-a întrunit astăzi, pentru stabilirea unor măsuri în cazul în care viscolul preconizat de meteorologi va crea mari probleme pe teritoriul județului.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit și modul în care se va interveni în cazul în care ninsoarea și vântul puternic vor crea mari probleme. O primă  măsură vizează asigurarea transportului către cele mai apropiate spitale a femeilor aflate în ultimele luni de sarcină, dar și al persoanelor dializate.

Autoritățile buzoiene susțin că sunt pregătite să înfrunte viscolul puternic prognozat de meteorologi. Filtre formate din polițiști și jandarmi vor acționa în zonele unde efectele codului roșu își vor face simțite prezența. În cazul în care viscolul va bloca drumuri, în zonele izolate, cursurile școlare vor fi suspendate. Conducerea Inspectoratului Școlar va comunica permanent cu directorii de școli și grădiniță din județ.

Vântul va continua să bată cu putere și joi. Până mâine, la ora 12 va râmâne în vigoare o avertizare Cod Portocaliu care arată că în Buzău, Vrancea, Brăila, Galați și Ialomița, vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70…80 km/h, iar izolat peste 80…90 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =