PROIECT DE LEGE: MINISTERUL SĂNĂTĂȚII VA ACOPERI INTEGRAL COSTURILE SPITALELOR PRIVATE DIN ȚARĂ PENTRU ASISTENȚA MEDICALĂ ACORDATĂ PACIENȚILOR AJUNȘI ÎN STARE CRITICĂ

0
578

Un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Sănătății prevede că instituția va acoperi integral costurile spitalelor private din România pentru asistența medicală acordată pacienților ajunși în stare critică la unitățile respective și pe care acestea sunt obligate prin lege să îi îngrijească.  Noul act normativ prevede acoperirea tuturor acestor costuri din fonduri publice, diferența dintre costurile acoperite de casele de asigurări de sănătate și costurile totale urmând să fie acoperită din bugetul Ministerului Sănătății.

,,Fondurile pentru îngrijirea cazurilor critice ale căror costuri nu pot fi acoperite din sumele obţinute pe baza contractelor cu casele de asigurări de sănătate vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii”, prevede proiectul de act normativ. Lista spitalelor, a secţiilor din structura acestora, precum și detalierea cheltuielilor și modalitatea de distribuire a fondurilor prevăzute la alineatul propus mai sus urmează să fie stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii.

De asemenea, actul normativ mai prevede că spitalele private vor putea furniza servicii medicale decontate din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS), în cadrul programele naționale de sănătate curative în condiții egale cu spitalele de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 5 = 14