TEATRUL „GEORGE CIPRIAN” DIN BUZĂU, ÎN REȚEAUA INTERNAȚIONALĂ IETM

0
1098

Teatrul „George Ciprian” Buzău a aderat la prestigioasa rețea internațională IETM, a cărei activitate este co-finanțată prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene. Aderarea instituției buzoiene la rețeua internațională IETM este un pas important pentru dezvoltarea activității teatrului la nivel internațional. Proiectul european „Tele-Encounters”, coordonat cu succes de Teatrul „George Ciprian” în perioada 2017-2019, a arătat beneficiile colaborării dincolo de granițe.

Ce este IETM?

IETM (International network for contemporary performing arts – Rețea internațională pentru artele performative contemporane) este o rețea ce cuprinde peste 450 de organizații și artiști independenți din domeniul artelor performative din lumea întreagă: teatru, dans, circ, performance, forme interdisciplinare de live art și noile media.

Membrii IETM sunt festivaluri, companii, producători, teatre, centre de cercetare și de resurse, universități, organisme de finanțare (de exemplu, British Council) și artiști independenți.

IETM organizează două întâlniri plenare pe an în diferite orașe europene și întâlniri mai mici în toată lumea. În plus, realizează publicații și proiecte de cercetare, facilitează comunicarea între organizații și distribuirea informațiilor și militează pentru recunoașterea valorii artelor performative.

Beneficiile aderării la IETM:

Facilitarea parteneriatelor internaționale:

  • Contactul cu organizații din străinătate este esențial pentru realizarea proiectelor finanțate prin fonduri europene și fonduri naționale (cadre multianuale).
  • Posibilitatea de a stabili turnee și schimburi instituționale, de a participa la festivaluri internaționale și de a realiza co-producții. Astfel de aranjamente sunt facilitate de IETM prin contactele cu organizații din toată lumea, dar trebuie stabilite individual de către organizațiile interesate.

Vizibilitate internațională:

  • posibilitatea de a face teatrul cunoscut la nivel internațional prin participarea la întâlnirile internaționale organizate de IETM;
  • posibilitatea de a disemina informații în rețeaua IETM (cum ar fi activitățile și publicațiile Teatrului „George Ciprian” din cadrul proiectului european „Tele-Encounters” – disponibile în limba engleză – sau din proiecte viitoare.

Dezvoltarea Teatrului „George Ciprian” ca organizație prin contactul cu profesioniști și organizații din țări diferite:

  • schimb de bune practici între organizații: noi strategii repertoriale, de dezvoltare a publicului, de marketing și promovare etc.
  • dezvoltarea agendei de cercetare și inovare a teatrului (integrarea noilor tehnologii în teatru), ale cărei baze au fost puse prin proiectele „Tele-City” (AFCN, 2016), „Orfeu și Euridice” – teatru cu sunet binaural pentru nevăzători (2017) și „Tele-Encounters” (Europa Creativă, 2017-2019); facilitarea parteneriatelor cu instituții din domeniul educației și al cercetării.
  • dezvoltarea cunoștințelor profesionale ale personalului angajat și ale artiștilor colaboratori prin dialogul intercultural și interdisciplinar din cadrul IETM; dezvoltarea abilităților acestora de a coopera la nivel internațional.
  • oportunități de networking internațional pentru personalul angajat și pentru artiștii colaboratori, ceea ce poate contribui la promovarea și susținerea artiștilor români în circuitul internațional.

Posibilitatea de a influența politicile culturale europene:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 76 = 78