DESCOPERIRE ULUITOARE FĂCUTĂ RECENT, ÎN MUNȚII BUZĂULUI

0
651

Este vorba despre o piatră pe care este imprimată imaginea Maicii Domnului cu Iisus în brațe și care a fost găsită de un buzoian într-o zonă izolată din comuna Cozieni, pe locul în care cu multe sute de ani în urmă ar fi existat o mănăstire. Pe bucata de rocă mare cât o palmă natura a desenat, în trei nuanțe, o siluetă care seamănă izbitor cu o icoană, în care Fecioara și Pruncul apar într-un chenar închis la culoare. Piatra cu aspect de icoană a fost găsită în ajunul Bobotezei, pe un deal străbătut mai mult de sălbăticiuni și uneori de turmele de oi ale localnicilor. Virgil Bâgiu, un localnic pasionat de istorie, a fost cel care a zărit-o în timpul unei drumeții în căutarea zidurilor unei foste mănăstiri. Piatra pe care era conturată silueta Maicii Domnului în nuanțe brun-gălbui se afla în iarbă, lângă alte roci cu textură și culori diferite.

Intrigat de fascinanta descoperire, Virgil Bâgiu a cerut părerea prietenilor și chiar a unui preot. De la toți a obținut confirmarea că desenul imprimat pe rocă îi sugerează privitorului imaginea icoanei Maicii Domnului cu Isus în brațe. Piatra misterioasă lasă impresia că a căpătat luciu de la multe mâini prin care ar fi trecut de-a lungul vremii. Acest amănunt îl face pe găsitorul ei să creadă că a stat în vreun lăcaș de rugăciune sau i-a aparținut vreunui sihastru, care a sălășluit în zona din Munții Buzăului, cunoscută ca Atosul Românesc. Piatra cu icoana imprimată pe ea se afla în locul în care pe vremuri ar fi fost o mănăstire, susține Virgil Bâgiu.

Piatra cu aspect de icoană nu este singura piesă din colecția buzoianului pasionat de istorie. El mai deține un topor din piatră, vechi de mii de ani, găsit în apropierea unui sat părăsit, medalii din Războiul de Independență de la 1877 și numeroase obiecte de uz casnic, toate foarte vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =