CĂRŢILE DE IDENTITATE ALE ROMÂNILOR VOR FI SCHIMBATE, DIN VARA ANULUI URMĂTOR!

0
599
Sursa foto: economicanet.ro

Documentele vor arăta ca un card bancar şi ar urma să conțină date precum un certificat digital pentru semnătură electronică și datele biometrice ale titularului, adică imaginea facială şi amprentele a două degete. Actul electronic de identitate se va elibera obligatoriu la vârsta de 12 ani şi chiar înainte, opţional, la solicitarea părinţilor sau a reprezentanţilor legali.

Conform unui regulament al Uniunii Europene, autorităţile sunt obligate să schimbe cartea de identitate până la data de 2 august 2021. În acest sens a fost pus în dezbatere publică un proiect de ordonanţă, potrivit caruia românii vor putea opta pentru o carte de identitate simplă sau una electronică.

Noile cărți de identitate vor fi valabile șase ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani; 10 ani – după împlinirea vârstei de 18 ani și vor avea valabilitate nelimitată, după împlinirea vârstei de 70 de ani.

Documentul va avea și „funcționalitatea de card de sănătate”, prin urmare, deţinerea actualului card de sănătate nu va mai fi utilă sau necesară. În prezent, doar cetățenii din Belgia şi Germania au cărți de identitate electronice, cu aceste elemente de securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

30 + = 37