STUDIU: ÎN 2030, ÎN JUMĂTATE DIN GOSPĂRIILE DIN LUME VA TRĂI UN SINGUR OM

0
936
Sursa foto:twenty20.com

Singurătatea, alături de stres, afectează din ce în ce mai mulți oameni la nivel global, indiferent de statutul social. Sunt persoane care nu au mai vorbit cu o rudă sau un apropiat de luni de zile. În România, unul din doi bătrâni se simte singur, în timp ce utilizarea în exces a tehnologiei scade interesul tinerilor de a interacționa și în viața reală cu alți oameni. Din păcate, fenomenul singuratății vine însoțit de boală fizică și depresie. Se estimează că un român din 20 suferă de depresie. Au fost diagnosticaţi cu depresie inclusiv copii de şase ani.

Românii își trăiesc viața singuri în una din 3 gospodării din țară. Cei mai mulți sunt vârstnici peste 60 de ani care abia dacă se întâlnesc o dată pe săptămână cu prieteni sau vecini. Potrivit studiilor, în 2030, în jumatate din gospăriile din lume va trăi un singur om. Un TelVerde antidepresie, funcţional 24/7, a fost lansat spre finele anului trecut – 0800 0800 20.  Numărul poate fi apelat de persoane care au atacuri de panică, anxietate ori depresie.

Peste 50 de absolvenţi şi studenţi ai facultăţilor de psihologie au fost învăţaţi să asigure sprijin primar în situaţii de criză emoţională prin intermediul acestei linii telefonice gratuite. Psihoterapeuţii spun că prevenţia va duce la scăderea numărului pacienţilor cu depresie şi mai puţini oameni vor suna la 112 cu cazuri de atac de panică, anxietate sau suicid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 + = 43