ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, PRIMĂRIILE DAU ASISTENȚĂ PERSOANELOR FIZICE AUTORIZATE PENTRU COMPLETAREA FORMULARULUI

0
584

În fiecare an, între 15 ianuarie și 15 martie, în localitățile care n-au nicio unitate a Fiscului, la primării se acordă asistență persoanelor fizice autorizate care trebuie să depună declarația unică. Asistența fiscală pentru PFA-uri constă în:  îndrumare și asistență la completarea declarației unice; îndrumare și asistență la înregistrarea în Spațiul Privat Virtual; îndrumare și asistență pentru transmiterea online a declarației unice.

Deocamdată însă, PFA-urile ar trebui să amâne completarea și depunerea declarației unice. Pentru că Fiscul a anunțat zilele trecute că urmează să modifice formularul. Este vorba despre unele ajustări la declarație, care va avea, de fapt, un model nou și un set nou de instrucțiuni de completare. Anul acesta, declarația unică se depune până la data de 15 martie.

Taxele datorate de PFA-uri pentru veniturile independente obținute sunt impozitul pe venit (cotă: 10%) și, dacă depășesc plafonul legal de 12 salarii minime brute (26.760 de lei în 2020), contribuția la pensii (cotă: 25%) și contribuția la sănătate (cotă: 10%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

25 + = 34