ACTIVITĂȚI ORGANIZATE DE MUZEUL JUDEȚEAN BUZĂU CU OCAZIA ZILEI CULTURII NAȚIONALE

0
211

Muzeul Județean organizează pe 15 ianuarie, un ansamblu de activități culturale dedicate Zilei Culturii Naționale, la care sunt invitați toți buzoienii, mai ales că accesul este liber. Cu acest prilej va fi lansată și Oferta culturală, educativă și științifică a muzeului pentru anul 2020. Programul cuprinde o multiplă lansare de carte științifică precum și vernisajul expoziției ,,Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău. Campania arheologică din anul 2019”. Astfel, seria de activități va debuta pe 15 ianuarie 2020, de la ora 11.00, la sediul Muzeului Județean Buzău, în sala Amfiteatru, cu o  Conferință de presă.

Aceasta va fi urmată apoi, de la ora 11.30 cu o lansare de carte științifică:

-,,Mousaios, XXI/2018” – revista științifică a Muzeului Județean Buzău ce valorifică rezultatele cercetărilor arheologice și ale cercetărilor pluridisciplinare întreprinse pe teritoriul județului Buzău, dar și de către colegi din alte zone ale țării; articolele din revistă se adresează în primul rând specialiștilor, dar și pasionaților de arheologie și preistorie, stundeți și profesori. Revista Muzeului Județean Buzău este catalogată în una dintre prestigioasele baze de date online Central Estern European Library începând cu anul 2012. De-a lungul timpului în numerele revistei Mousaios au publicat și specialiști din alte țări europene (Marea Britanie, Ucraina, Portugalia, Rusia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Grecia, Germania, Republica Moldova ș.a.).

– ,,Analele Buzăului, XI/2019” – revistă științifică a Muzeului Județean Buzău ce valorifică în principal cercetările istorice atât ale muzeografilor instituției noastre dar și ale altor specialiști din țară.

– ,,Catalog de Restaurare. Patrimoniul cultural. A doua viață, I/2019” – reprezintă o noutate în peisajul publicațiilor instituției noastre, alăturându-se astfel puținelor cataloage de profil din țară; echipa de restauratori a Muzeului Județean Buzău (ceramică, metale, textile) își completează prin apariția acestei publicații portofoliul de activitate, restaurarea din instituția noastră afirmându-se din ce în ce mai pregnant în planul restaurării din România.

– ,,Chihlimbarul. Bijuterie și elixir, ed. a IV, revizuită și adăugită/2019”.

De la ora 12.00 va avea loc Expoziția ”Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău”, în cadrul căreia vor fi prezentate publicului larg artefacte descoperite de către arheologii muzeului nostru pe teritoriul județului Buzău în campania arheologică din anul 2019. Deși expoziția de acest gen a ajuns la a doua ediție, conceptul de bază este unul nou pentru instituția noastră și își propune să valorifice muzeistic descoperirile arheologice din campania abia încheiată. Expoziția va putea fi vizitată până în luna ianuarie a anului 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here