MAPN SCHIMBĂ NORMELE DE STABILIRE A CUANTUMULUI ŞI CONDIŢIILOR DE ACORDARE A COMPENSAŢIEI LUNARE PENTRU CHIRIE

0
1732

Ministerul Apărării a publicat în dezbatere publică proiectul de modificare a acestor norme de aplicare, principalele schimbări fiind legate de definirea ratei lunare în situaţia contractării unui credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe şi în situaţia încheierii unui contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuinţe, precum și reglementarea condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie în situaţia contractării unei locuinţe prin credit ipotecar/imobiliar sau printr-un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate.

De asemenea, se specifică faptul că prin rată lunară se înţelege suma tuturor costurilor lunare generate de contractul de credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe sau de contractul de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuinţe conform scadenţarului de plată, mai puţin cele legate de rambursările anticipate şi eventualele dobânzi penalizatoare. Totodată, militarii care sunt mutați în altă localitate decât cea pentru care au contractat deja o locuință pot beneficia de dreptul la compensația lunară pentru chirie.

Proiectul stabilește condițiile de reglementare a documentelor cerute la dosarul solicitantului de compensație de chirie, în situația în care a achiziţionat o locuinţă prin contractarea unui credit ipotecar/imobiliar sau printr-un contract de vânzare cumpărare cu plata în rate. Singurele cadre militare care nu mai beneficiază de compensația pentru chirie sunt cele trimise în misiune permanentă în străinătate. Pentru a intra în vigoare, proiectul de hotărâre trebuie adoptat de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =