FURTUNA, INTRODUSĂ CA RISC DE DEZASTRU NATURAL

0
616

Senatorii vor dezbate o propunere legislativă care completează și modifică aspecte importante ale Legii privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, printre acestea numărându-se introducerea riscului de furtună în categoria dezastrelor naturale. Mai exact, în actul normativ la capitolul dezastru natural sunt incluse cutremure de pământ, alunecări de teren, inundaţii şi furtuni ca fenomene naturale.

De asemenea, se legiferează posibilitatea încheierii contractului PAD în acelaşi contract cu alte asigurări facultative emise de alţi asigurători în sistem de coasigurare, “facilitându-se, astfel, accesul clienţilor/contractanţilor şi potenţialilor clienţi/contractanţi la produse de asigurare care să corespundă cel mai bine cerinţelor şi nevoilor acestora”, conform expunerii de motive a inițiatorilor propunerii legislative.

Se introduce și posibilitatea ca autoritățile locale sau instituțiile publice să poată desfășura activități de distribuţie a contractelor de asigurare PAD. Această poliță de asigurare obligatorie acoperă daunele produse de inundații naturale, cutremure și alunecări de teren asupra locuințelor. Propunerea legislativă va fi dezbătută mai întâi în Senat, prima cameră parlamentară sesizată, apoi în Camera Deputaților, penrtu votul final.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 8 = 14