PROCEDURA DE ÎNREGISTRARE A SEDIULUI SOCIAL VA FI SIMPLIFICATĂ

0
604

Deputații au adoptat, recent, în calitate de for legislativ decizional, proiectul de lege privind debirocratizarea procesului de înregistrare a sediului social pentru firme. Propunerea mai vizează posibilitatea de a fi înregistrate mai multe societăţi la acelaşi sediu.În favoarea proiectului au votat 220 de deputaţi iar 81 s-au abţinut. Propunerea legislativă vizează facilitarea procedurilor, a condiţiilor de înregistrare a sediului social şi a eliminării restricţiei pentru persoanele fizice şi juridice de a nu fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată, fapt care ar avea drept efect creşterea numărului societăţilor şi a iniţiativelor antreprenoriale. Măsurile actului normativ au în vedere:

  • mai puţine hârtii în dosarul pentru înregistrarea sediului social;
  • posibilitatea de a fi înregistrate mai multe societăţi la acelaşi sediu;
  • eliminarea acordului vecinilor pentru a avea sediu social într-un apartament în care nu se desfăşoară activitate comercială;
  • eliminarea restricţiei de a avea o singură firmă per cameră;
  • eliminarea restricţiei ca o persoană fizică sau juridică să fie acţionar unic doar într-un singur SRL”, potrivit unui comunicat USR.

În prezent, România se situează în coada clasamentelor internaţionale privind mediul de afaceri. Banca Mondială plasează România pe locul 97 din 190 de ţări în ceea ce priveşte „uşurinţa cu care se înfiinţează o întreprindere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 8 = 9