ATENȚIE! COD GALBEN DE VISCOL ÎN ZONA DE MUNTE A JUDEȚULUI BUZĂU

0
662

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de viscol și strat consistent de zăpadă în zona montană înaltă. Intervalul pentru care a fost emis acest cod galben este 23 decembrie, ora 20.00 – 25 decembrie, ora 10:00. Avertizarea cod galben de ninsori şi viscol este valabilă pentru 17 judeţe, printre care și Buzău.

La munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marți 24 decembrie, ninsorile abundente vor fi prezente și la altitudini mai joase. În special pe crestele montane se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și Occidentali și vor fi rafale ale vântului de peste 80 – 90 de km/h. Zăpada va fi viscolită și spulberată, astfel vizibilitatea va fi redusă semnificativ.

Direcțiile Regionale ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din zonele afectate sunt mobilizate și acționează promt acolo unde situația o impune, pentru a menține practicabilă, în condiții de siguranță, rețeaua rutieră națională. Reprezentanții CNAIR lansează un apel către șoferi să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze, în prealabil, cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =