MUNICIPALITATEA PREIA ÎN REGIM DE COMODAT PASAJUL PIETONAL SUBTERAN DIN GARA BUZĂU

0
964

Ca urmare numeroaselor solicitări primite din partea utilizatorilor pasajului subteran pietonal din Stația C.F. Buzău, aflat în patrimoniul privat al C.N.C.F. ”CFR” S.A., fie călători aflați în tranzit sau buzoieni, privind starea de nesiguranță la traversarea acestuia datorită stării avansate de degradare a pereților, gropilor și condițiilor insalubre de circulație, lipsa iluminatului public, precum și alte neajunsuri,  conducerea Primăriei Buzău a solicitat proprietarului pasajului luarea măsurilor necesare privind igienizarea acestuia. În răspunsurile proprietarului s-a invocat lipsa fondurilor atât pentru reparații cât și pentru lucrările de igienizare,  C.N.C.F. ”CFR” S.A. fiind într-o situație financiară care nu permite realizarea acestor lucrări.

Având în vedere utilitatea permanentă a acestui pasaj pentru tranzitarea cetățenilor între cele două cartiere ( Poștă și Mihai Viteazul) și restul cartierelor din municipiu, am solicitat proprietarului efectuarea demersurilor necesare în vederea încheierii unui contract de preluare a acestuia pentru realizarea unor lucrări de reparații și igienizare. Lucrările propuse a se efectua sunt: refacerea pereților și a casei scărilor, refacerea placărilor cu faianță a pereților, reparația podelei și a treptelor ( șapă, beton, eventual gresie), montarea de camere video și conectarea acestora la ”Centrul de Monitorizare” al Primăriei Municipiului Buzău cât și la ”Centrul de monitorizare al Poliției TF Buzău și înlocuirea corpurilor de iluminat .

Estimarea valorică a acestor lucrări este de 626.188,69 lei, cu TVA, iar perioada de execuție a lucrărilor este de maxim 6 luni de la semnarea contractului. Pentru soluționarea problemelor menționate mai sus s-a propus în ședința ordinară din această lună a Consiliului Local Municipal încheierea unui contract de comodat pe o perioadă de 5 ani de zile cu C.N.C.F. ”CFR” S.A cu obligația Primăriei Buzău de a suporta cheltuielile cu reparațiile cât și cele cu întreținerea și salubrizarea pasajului. Proiectul a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =