MITING DE SUSȚINERE A CERCETĂTORULUI COSTEL VÎNĂTORU, DUPĂ DEMITEREA SA DE LA CONDUCEREA BĂNCII NAŢIONALE DE GENE

0
733
Sursa foto:Adevarul.ro

Buzoienii sunt invitați mâine, cu începere de la ora 11:00, în Piața Daciei să participe la un amplu miting de susținere  a cercetătorului ștințific Costel Vînătoru, demis vineri de Ministrul Agriculturii din funcția de director al Băncii Naţionale de Gene de la Buzău. Mitingul a fost autorizat de Primăria Buzău, iar Jandarmeria a anunțat măsuri de ordine publică ce vor fi luate împreună cu polițiștii, pompierii și polițiștii locali. Anunțul de convocare a fost lansat de primarul Constantin Toma pe pagina sa de Facebook:

,,Dragi români din Buzău și de pretutindeni,

În septembrie 2019, s-a înființat prin Hotărâre de Guvern, Banca Națională de Gene a României pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale și aromatice, avându-l ca director pe cercetătorul Costel Vînătoru, șeful Laboratorului de genetică din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, cea mai veche instituție de acest fel din România, care se bucură de o mare reputație națională și internațională.

Această bancă de gene înființată la inițiativa cercetătorului Costel Vînătoru este o instituție esențială pentru viitorul alimentației sănătoase a poporului român. Scopul ei este de a prezerva comoara genetică vegetală a României, adică legumele românești sănătoase și cu gust, pentru că, azi, acestea se află într-un mare pericol, ocupând doar 5% din piață, restul fiind legume din import, mult mai slabe calitativ.

          Joi noapte, ca hoții, Ministrul Agriculturii, domnul Adrian Oros a luat o decizie golănească: demiterea cercetătorului Costel Vînătoru din funcția de director al Băncii Naționale de Gene și înlocuirea acestuia cu un jurist fără nicio legătură cu cercetarea științifică. Considerăm că această decizie este un atac direct la întreaga comunitate buzoiană și la sănătatea românilor.

VENIȚI CU TOȚII SĂ NE APĂRĂM VALORILE NAȚIONALE!

VENIȚI CU TOȚII SĂ STOPĂM ABUZUL!

Mitingul se va desfășura în intervalul orar 11:00-14:00, iar traficul auto şi pietonal va fi afectat pe traseul Piaţa Dacia- Bulevardul Nicolae Bălcescu- Instituţia Prefectului Judeţului Buzău- Parcul Crâng- Banca de Gene. Costel Vânătoru și-a dedicat ultimii 34 de ani cercetării, el fiind coordonator al Stațiunii de Cercetare Legumicolă Buzău și un om care a contribuit la dezvoltarea și aclimatizarea multor specii de plante și a păstrării semințelor.
În ultimii ani, a pus la punct la Buzău Banca de Gene, proiectul său de suflet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

49 + = 50