GINA CHIVULESCU, MANAGERUL TEATRULUI „GEORGE CIPRIAN”: „SĂRBĂTORILE DE IARNĂ SUNT ÎNTOTDEAUNA UN BUN PRILEJ DE A BUCURA SUFLETUL”

0
1252

Premiere, producții proprii, spectacole pentru cei mici, musical precum și oferte inedite la achiziționarea biletelor.Este programul cu care Teatrul George Ciprian” îi așteaptă pe buzoieni în luna decembrie. Plus multe alte surprize cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, despre care ne-a detaliat managerul instituției, Gina Chivulescu.

Reporter: Ce pregătește Teatrul George Ciprian pentru luna decembrie a acestui an?

Gina Chivulescu :Pentru luna decembrie, Teatrul „George Ciprian” a pregătit o serie de spectacole. Avem 3 premiere, producții proprii ale Teatrului „George Ciprian” și anume Elsa și Cocorii o adapțare după H. C. Andersen, în regia lui Cristian Negoescu, O noapte furtunoasă și Faza lungă, regia Octavian Jighirgiu,scenografie-Alina Dincă Puscasu, un spectacol musical, Familia Addams, concert de colinde dar și alte spectacole.Pe 2 decembrie, așteptăm iubitorii de teatru, dar nu numai, la o premiera absolută în România a musicalului Familia Addams, o producție a Teatrului Excelsior și un spectacol ce poartă semnătura regizorală și coregrafică a lui Răzvan Mazilu.Publicul va fi surprins să descopere o poveste plină de candoare ce vorbește despre valori profunde ce ar putea caracteriza orice familie: iubirea, sinceritatea, înțelegerea, respectul.Prețul unui bilet este de 60 de ron, iar la grupuri organizate se oferă reducerile aferente. Pentru că acest spectacol îl aducem în preajma Sfântului Andrei, oferim o reducere de 50%  celor ce poartă numele de Andrei sau Andreea.

Rep.:Sunt suprize și pentru cei mici, ne referim la copii de la grădiniță ? Dar pentru liceeni?

G.C.:Pentru cei mici și pentru liceeni avem o premieră pe data de 6 decembrie, Elsa și Cocorii, o adapțare după H. C. Andersen, în regia lui Cristian Negoescu. Acest spectacol face parte din programul de management EDUCAȚIE PRIN TEATRU. Ce este special este faprul că elevi din licee buzoine precum Liceul de Artă Margareta Sterian, Colegiul Național B.P Hasdeu, Liceul teoretic Al. Marghiloman, Liceul Agricol Dr. C. Anghelescu, joacă alături de actori peofesioniști sub bagheta unui regizor profesionist, scenograf și coregraf profesioniști.2 reprezentații ale spectacolului Elsa și Cocorii vor fi oferite copiilor din medii defavorizate, iar din ianuarie spectacolul se va juca pe scena Teatrului „George Ciprian”.  Pe 8 decembrie avem un spectacol gratuit pentru liceeni dar nu numai. Este vorba despre Pygmalion de G.B.Shaw organizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București. Pygmalion care vorbește despre puterea educației în evoluția ființei umane, despre diferențe sociale și dreptul la șansă. Un spectacol despre actualitate. De asemenea, cu spijinul Consiliului Județean Buzău, organizăm și anul acesta evenimentul Mic Dejun cu Moș Crăciun, iar pe 17 decembrie invităm toți copiii în curtea Teatrului „George Ciprian” pentru întâlnirea cu Moș Crăciun.

Rep.:Pentru Sărbătorile de Craăciun și Anul Nou, aveți în program spectacole dedicate?

G.C.:Sărbătorile de iarnă sunt întotdeauna un bun prilej de a bucura sufletul. Motiv pentru care organizăm un concert de colinde intitulat COLIND DE SUFLET PENTRU SUFLET  și realizat de Corul de Cameră Lyra al Centrului de Cultură Al. Marghiloman și Formația Vocal Instrumentală Mugur Mugurel sub patronajul Fundației Sf. Sava. Evenimentul va avea loc de 14 decembrie, ora 18.00 și organizat în parteneriat cu Centrul de Cultură Al. Marghiloman Buzău. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, cu condiția de a veni personal la Teatrul „George Ciprian” pentru ridicarea invitației cu locurile eferente.

Pe 19 decembrie 2019, Fuego va susține concertul „Ninge cu flori de lumină” , iar evenimentul este unul dedicat sărbătorilor de iarnă, spiritului românesc și valorilor autentice.

Rep.:Cum pot cei care vor sa vina la teatru să-și achizitione bilete la spectacole?

G.C.:De mai bine de un an am reușit să dezvoltăm platforma online de achiziționare a biletelor. Astfel, pentru majoritatea spectacolelor, se pot achiziționa bilete online de pe pe site-ul teatrului http://www.teatrulgeorgeciprian.ro/ la secțiunea bilete online. De asemenea, se pot cumpăra bilete de la Agenția de bilete a Teatrului „George Ciprian” din Bdul. N. Bălcescu sau de la Teatrul „George Ciprian” din Aleea Castanilor, nr. 1. Detalii cu privire la evenimentele și spectacolele ce au loc la Teatrul „George Ciprian” puteși găsi și pe site-ul nostru  www.teatrulgeorgeciprian.ro cât și pe pagina de Facebook @teatrulgeorgeciprian.

Rep.:Cum puteti caracteriza pe scurt, activitatea Teatrului pe anul 2019?

G.C.:Despre anul 2019 putem spune că a fost un an plin, cu foarte multe activități și încununat cu multe succese. Obiectivele propuse de noi pentru acest an au fost atinse, îndeplinite și chiar depășite. Menționăm aici cele 2 festivaluri organizate de Teatrul „George Ciprian”, Festivalul BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU și Festivalul SĂPTĂMÂNA TEATRULUI TÂNĂR, care au avut un succes răsunător. Sălile au fost pline, iar cererile de bilete au depășit uneori și capacitatea sălii. Mai mult decât atât, anul acesta am reușit să realizăm un grup de voluntari din diferite licee buzoiene care promovează evenimentele și activitatea teatrului. Ne bucurăm nespus că tinerii au început să se apropie de teatru prin aceste acțiuni și le mulțumim pe această cale. Pentru anul 2020, vom sărbători 25 de ani de teatru și avem în plan un program special. Nu am dori să dezvăluim acum mai multe deoarece vrem să vă surprindem.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 24 = 33