CÂT LEMN A FOST TĂIAT ILEGAL DIN PĂDURILE JUDEŢULUI

0
637
Sursa foto: Arhivă

Principalul pericol la care sunt supuse pădurile atât din județul Buzău, cât și cele de pe întreg teritoriul României îl constituie fenomenul tăierilor necontrolate. Potrivit unui raport al Gărzii Forestiere Buzău, la nivelul județului nostru, tăierile fără drept, au afectat în primul rând pădurile neadministrate, aflate în cea mai mare parte în proprietatea privată a persoanelor fizice.

Astfel, în pădurile preluate de cele 10 ocoalele silvice de regim, care îşi desfăşoară activitatea pe raza județului Buzău (3598 ha) aparţinând proprietarilor persoane fizice neidentificați, s-au inventariat 13.986 cioate de arbori tăiaţi ilegal, cu un volum de 7369 mc. Valoarea prejudiciului este de 39.863.714 lei, se mai arată în raportul Gărzii Forestiere Buzău. Aceste tăieri s-au produs în timp, de la punerea în posesie şi până în prezent.

Prin controalele efectuate de Garda Forestieră  Focşani, în anul 2019 a fost constatat un volum de 168 mc provenit din arbori tăiaţi ilegal şi au fost confiscaţi 425 mc material lemnos. Totuși prin iniţierea dezvoltării sistemului informatic integrat de urmărire a materialelor lemnoase SUMAL şi dezvoltarea sistemului „Radarul Pădurilor” de alertare a instituţiilor cu responsabilităţi în materie a avut ca efect diminuarea fenomenului infracţional din silvicultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =