CE TREBUIE SĂ ȘTIM DESPRE CAFEA

0
480

Mulți dintre noi știu din propria experiență ce înseamnă dependența de cafea. O ceașca de cafea fierbinte servită în fiecare dimineață devine un adevărat ritual. Medici din întreaga lume nu încetează să-i avertizeze pe amatorii acestei băuturi despre efectele negative pe care aceasta le poate avea asupra organismului.Să fie într-adevăr atât de dăunător consumul de cafea după cum afirmă unii oameni de știință? E cazul de elucidat unele aspecte.

  1. Stimulează activitatea cerebrală

Știați că datorită consumului de cafea, omul devine mai atent și capacitățile sale de concentrare sporesc considerabil. Și asta nu e tot. Cafeaua cu zahăr stimulează la maxim zonele cerebrale responsabile de efectuarea sarcinilor, iar acest lucru se întâmplă datorită combinației reușite dintre cofeină și glucoză.

  1. Ridică tensiunea arterială

Dacă suferiți de hipotensiune, o ceașcă de cafea este medicamentul potrivit. Însă, persoanelor hipotensive, cărora consumul de cafea le provoacă tahicardie și accelerarea pulsului, li se recomandă totuși să se abțină de la această băutură.

  1. Întărește sistemul imunitar

Oamenii de știință au demonstrat că riscul de moarte prematură este invers proporțional cu consumul zilnic de cafea naturală, proaspăt măcinată. Cantitatea optimă de cafea consumată per zi este de 3 cești. Această băutură tonică întărește sistemul imunitar, ficatul, sistemul cardiovascular și ameliorează activitatea tractului gastrointestinal.

  1. Calmează durerile de cap

Dacă aveți o durere de cap sau suferiți de migrenă, beți cafea. Bineînțeles, cafeaua nu va putea să substituie preparatele analgezice, întrucât acestea au în compoziție elementele necesare luptei cu diverse tipuri de durere. Însă se știe că aceste preparate conțin și cofeină, responsabilă de sporirea eficienței medicamentului cu aproximativ 40%.

  1. Diminuează nivelul de stres și împiedică instalarea depresiei

Atunci când consumi cafea, organismul produce dopamină și serotonină, hormonii bunei dispoziții sau ai fericirii. Cofeina, care se găsește doar în cafea, stimulează sistemul nervos central, iar acest fapt împiedică instalarea stărilor depresive.

  1. Îmbunătățește capacitățile de memorare

Când vine vorba de legătura consumului de cafea și memorie, este vizată memoria de scurtă durată. Însă și acesta este un mare plus, întrucât informația procesată de memoria de scurtă durată trece ulterior în memoria de lungă durată.

  1. Este un aliat în curele de slăbire

Cofeina sporește secreția hormonului leptină în organism, iar acest fapt favorizează scăderea în greutate. E demonstrat faptul că amatorii de cafea au nevoie de mai mult timp pentru a adăuga în greutate decât persoanele care nu consumă cafea, iar antrenamentele sportive sunt mult mai eficiente în cazul persoanelor care consumă sistematic cafea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 + = 90