ESTE SEZONUL ZMEUREI DE TOAMNĂ

0
581

Am putea mânca zmeură chiar și în decembrie! O spun membrii unei familii de fermieri din localitatea Maxenu, care, în urmă cu șapte ani, au înființat o cultură de zmeură pe aproape trei pogoane. Cu pulovere și geci pe deasupra, membrii familiei Roșu intră de două ori pe săptămână la cules de zmeură, pentru a livra fructele unor clienți din județele apropiate. Aceștia au descoperit oferta pe rețelele de socializare.
Zmeura de la Maxenu provine dintr-un soi rezistent și foarte productiv. Începe să dea rod din primăvară și rezistă până la începutul iernii, cu ajutorul naturii și al fermierilor, care folosesc sisteme de irigare prin picurare și gunoi de grajd.
Dacă în timpul verii, zmeura trebuia culeasă zilnic, în sezonul rece, frecvența a scăzut. Ziua scurtă, cu soare din ce în ce mai zgârcit, și nopțile reci sunt condiții care modifică radical comportamentul plantelor. Fructele de zmeură sunt însă mai aromate acum, spune unul dintre cultivatorii din Maxenu.
Zmeura de toamnă costă 30 de lei kilogramul, cu 10 lei mai mult decât în timpul verii, când piața este suprasaturată. Surplusul de fructe este folosit la conserve, dulceață și sirop, care, de asemenea, sunt comercializate prin intermediul paginii de facebook a fermei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

55 + = 64