ALOCAȚIILE COPIILOR VOR CREȘTE DE LA 1 IANUARIE 2020!

0
940

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat ieri legea care prevede majorarea anuală a indemnizaţiilor pentru cei mici cu rata medie a inflaţiei. Legea fusese adoptată cu unanimitate de voturi, în urmă cu o lună, în Camera Deputaţilor. BNR estimează că rata medie a inflaţiei pentru anul acesta va fi de 4,2%. In prezent, alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani este de 300 de lei, iar pentru cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani este de 150 de lei. De asemenea, alocația este de 300 de lei și pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 18 ani în cazul celor cu dizabilități.

Raportată la rata inflației de anul acesta, de 4,2 la sută, majorarea nu  va fi una semnificativă, astfel că alocațiile de 300 de lei ar urma să crească cu aproximativ 13 lei, iar cele de 150 de lei cu aproape 7 lei pe lună. De creșterea alocației vor beneficia 4,3 milioane de copii care trăiesc în Romania. Ultima majorare a alocațiilor pentru copii a avut loc în martie anul acesta, când  Parlamentul a adoptat un amendament la Legea bugetului care prevedea dublarea acestora, de la 84 de lei, la 150, respectiv, 300 de lei, pentru copiii de până la 2 ani.

Țara noastră se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sumele cheltuielilor pentru alocaţiile destinate copiilor. Totodată, inflaţia a crescut alarmant în ultima perioadă, iar efectele asociate acesteia devin o povară serioasă pentru familiile din România, care cu greu îşi susţin existenţa. O problemă alarmantă o reprezintă și migraţia românilor spre alte ţări pentru un trai mai bun, ceea ce afectează natalitatea și demografia țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 + = 48