REACȚIILE LIDERULUI PSD, VIORICA DĂNCILĂ ȘI PREZIDENȚIABILULUI USR-PLUS, DAN BARNA

0
625

Liderul social-democrat Viorica Dăncilă a dat primele declarații, după ce rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale arată că președintele PSD este în turul doi. Votul dat duminică ajută PSD să continue campania electorală şi să demonstreze ceea ce vrea să facă pentru români, a declarat preşedintele partidului, Viorica Dăncilă, care, potrivit sondajelor de opinie efectuate la ieşirea de la urne, s-ar calificat în turul doi al alegerile prezidenţiale, după Klaus Iohannis. ,,Vreau să acordăm o atenţie deosebită proceselor verbale pentru a avea un rezultat exact mâine. (…) Am arătat că suntem alături de români şi sperăm ca în următoarele două săptămâni cât mai mulţi români să ni se alăture, chiar cei care au avut o altă alternativă, care au acordat votul altor candidaţi, sper să vină alături de noi. (…) Lupta noastră nu este împotriva unui partid politic„, a afirmat Dăncilă la sediul central al PSD.

La rândul său, prezidențiabilul USR-PLUS, Dan Barna, susține că mizează pe o mobilizare fără precedent în diaspora și este convins că în final rezultatele l-ar putea aduce pe locul II, în fața Vioricăi Dăncilă. ,,Este un record istoric fără precedent în diaspora și asta ne dă speranțe. Sunt optimist în privința rezultatului final, pentru că ultimele ore au arătat un trend de creștere. Există în momentul de față o șansă foarte mare ca modernizarea României să se întâmple de astăzi. Fac un apel la toți reprezentanții din secții să numere și să vegheze fiecare dintre voturi. Datele exit-poll nu vor coincide cu cele finale, probabil că va fi o diferență de câteva mii de voturi în favoarea unui candidat sau altuia”, a menționat Dan Barna.

Potrivit primelor date date ale exit-poll-ului CURS-Avangarde pentru alegerile prezidențiale 2019, înregistrate la ora 21:00 pentru ora 19:00, pentru primul tur de scrutin, Klaus Iohannis a obținut 39,0 % din voturi, Viorica Dăncilă 22,5%, iar Dan Barna 16,4%. În ceea ce privește exit-poll-ul SOCIOPOL Klaus Iohannis obține un procent de 42%, Viorica Dăncilă 18%, iar Dan Barna 16%.

Rezultatele provizorii după numărarea voturilor exprimate în 30 de secţii de votare din 23 de state la alegerile prezidenţiale de duminică arată că Dan Barna se situează pe pe primul loc, cu 42,55%, urmat de Klaus iohannis, cu 36,2%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 3 = 5