CETĂȚENII DIN ROMÂNIA ÎȘI ALEG ASTĂZI, PREȘEDINTELE

0
595

Secțiile de vot din țară se vor deschise astăzi, 10 noiembrie, de la ora 07:00 și vor fi închise la ora 21.00. În cursa pentru prezidențiale s-au înscris 14 candidați, dintre care doi independenți, iar restul sustinuți de partide. Odată ajuns în secția de votare, alegătorul va prezenta  actul de identitate operatorului de calculator al secției de votare. După scanarea actului de identitate și validarea alegătorului, acesta se va deplasa înspre membrii biroului electoral.

După semnarea pe lista electorală veți primi un buletin de vot și o stampilă, cu care veți merge în cabina de vot pentru a vă exprima opțiunea. Aplicaţi ştampila cu menţiunea “VOTAT” pe patrulaterul care corespunde partidului sau candidatului independent dorit. După introducerea buletinului în urnă, restituiți ștampila și primiți înapoi actul de identitate, pe care trebuie să fie aplicată ştampila cu menţiunea “VOTAT”  sau un timbru autocolant.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este 18.217.156 de cetățeni. În țară vor fi deschise  18.748 de secții de votare. În judeţul Buzău au fost tipărite peste 420.000 de buletine de vot, care vor ajunge la cele 426 de secţii amenajate pentru alegerile prezidenţiale. Potrivit Autorității Electorale Permanente alegerile prezidenţiale de anul acesta  sunt cele mai scumpe de până acum: 150 de milioane de lei,  din care 50 de milioane sunt pentru procesul de votare din străinătate. În premieră, votul în diaspora, acolo unde au fost deschise 835 secții de votare,  se desfăşoară, începând de vineri și până duminică, inclusiv. Prima secție de votare din străinătate a fost deschisă în Auckland, Noua Zeelanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =