AURELIAN TEMIȘAN ȘI MONICA DAVIDESCU VOR URCA ÎN ACEASTĂ LUNĂ PE SCENA TEATRULUI GEORGE CIPRIAN

0
656

Noiembrie este luna în care Teatrul George Ciprian a pregătit o surpriză publicului – două piese de teatru ce, cu siguranță, vor fi extrem de apreciate. Pe data de 19  noiembrie Teatrul Dramatic „George Ciprian” Buzău a pregătit spectacolul „EU TE CRED, DA’  TU MĂ MINȚI”, o comedie adaptată după “La Menteuse” de Jacques Bricaire și Maurice Lasaygues. Situatiile qui-pro-quo puternice, extrem de savurate de spectatori, fac deliciul acestei piese de teatru, personajele învârtindu-se din situație în situație. Personajele:

  • Bernard, 50 ani, farmecul anilor grizonați – AurelianTemișan
  • Isabelle de Rompoingt, 40 ani, snoabă peste măsură – Monica Davidescu
  • Francoise, 30 ani, jurnalistă, foarte mondenă – Anca Dinicu
  • Patrick, 30 ani, inginer, romantic, băiat frumos – Cosmin Vijeu
  • Jane, frumoasă, un vis – Alexandra Salceanu

Piesa o are ca muză pe Jane, o făptura fermecătoare, cu o imaginație înflăcărată dusă spre mitomanie, care reușește să dezlănțuie o cascadă a dezastrelor prin depanarea incompleta a poveștilor, situându-le departe de realitatea simplă.
Cosmin Vijeu , în rolul lui Patrick, băiatul ce o iubește pe Jane, nu se asteaptă ca realitatea să fie distorsionată și astfel, crede deschis tot ceea ce îi împărtășește Jane, încercând, apoi, grăbit să rezolve probleme ivite, creând, la rândul său, și mai multe încurcături. În cadru este implicată și familia lui Jane, formată din tatăl și sora ei, care cunosc foarte bine personalitatea fetei. Cu toate acestea,sunt momente când și ei sunt prinși în țesătura minciunilor și, surprinși de situație, continuă să brodească ducând, astfel, lucrurile către un haos extrem de enervant pentu personaje dar comic și savuros pentru public.

Premiera inițială a piesei a avut loc pe 1 octombrie 1987, în regia lui Rene Clermont, la Teatrul „Petit Marigny” din Paris, dându-i viață actori renumiți ai timpurilor, precum Sabine Paturel, Henri Courseaux, Bernard Lavalette, Annie Jouzier și Genevieve Brunet. Indiferent de trecerea anilor și schimbările timpurilor, situațiile ilare oferite de spectacol rămân extrem de la modă și gustate de public, fiind intangibile în fața oricărui trend trecător.
Traducere: Rodica Baitan
Adaptare: Monica Davidescu, Liviu Lucaci

Pe 27 noiembrie Teatrul Dramatic „George Ciprian” îi invită pe buzoieni la spectacolul „Părinți teribili!” de Jean Cocteau în regia Dianei Lupescu. Din distribuţie fac parte Marius Bodochi, Silviu Biriş, Magda Catone, Raluca Grosu, Diana Lupescu.  ,,Părinţii teribili” este un spectacol în care se vorbeste despre relaţiile dintre generaţii, în cadrul unei familii cu o concepţie tradiţională. Când Michel, ajuns la douăzeci şi doi de ani, le spune părinţilor că e îndrăgostit, Yvonne, mama lui, intră în panică, simţind că îşi va pierde copilul iubit, aflat în centrul vieţii ei; tatăl, Georges, se sperie pentru că el depinde financiar şi „emoţional” de Léonie, mătuşa tinerei Madeleine. Léonie înţelege să coopereze la separarea tinerilor şi aranjează o întâlnire în apartamentul fetei, iar în urma unei abile „manevre” a lui Georges şi a aliatei sale, lucrurile se aranjează.

Piesa amestecă elemente de tragedie şi farsă. Cocteau a spus că doreşte să scrie în maniera unui teatru popular („un pièce de boulevard”) – dar şi să-l transforme într-un portret al unui astfel de teatru. Prima interpretare a avut loc la 14 noiembrie 1938. Biletele pentru spectacolele pot fi achiziţionate de la Teatrul „George Ciprian”, de la Agenţia de Bilete a Teatrului ”George Ciprian” situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu dar și online de pe site-ul Teatrului www.teatrulgeorgeciprian.ro. Mai multe informații găsiți cu privire la spectacole și bilete găsiți pe site-ul www.teatrulgeorgeciprian.ro sau la numerele de telefon: 0740.496.561 și 0760.553.761. Programul integral poate fi consultat pe www.teatrulgeorgeciprian.ro secțiunea CALENDAR și pe pagina de Facebook Teatrul George Ciprian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 46 = 55