COPIII DIN JUDEȚUL BUZĂU VOR ÎNVĂȚA CUM SĂ PREVINĂ TRAUMATISMELE DENTARE, ÎN CADRUL UNEI CAMPANII LANSATE DE CRUCEA ROșIE ROMÂNIA

0
561

Programul Școlar Colgate, parte integrantă a inițiativei globale Colgate Bright Smiles, Bright Futures, va ajunge în perioada noiembrie 2019 – februarie 2020 în 11 județe din România. Astfel, aproximativ 77.000 de copii din clasele primare vor învăța de la voluntarii Crucii Roșii Române cum să aibă grijă de sănătatea lor orală și ce pași să urmeze în cazul unui traumatism dentar. Județele care vor participa la etapa din această toamnă a Programului Școlar Colgate sunt Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

Ne bucurăm să fim pentru al cincilea an consecutiv alături de Colgate România în derularea programului de educație pentru sănătatea oro-dentară. Stilul de viață înfluențează semnificativ starea de sănătate a copiilor noștri, iar scopul nostru este să încurajăm comportamente corecte de igienă orală în rândul copiilor, cu implicarea activă a părinților, astfel încât această activitate preventivă să devină o rutină pentru cei mici, dimineața și seara. Ne bucurăm, de asemenea, că putem aduce informații noi în fiecare etapă a Programului Școlar Colgate și sperăm că toate acestea vor contribui la dezvoltarea armonioasă a copiilor”, a declarat Dr. Victoria Mihăescu, Director Programe, Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

De 26 de ani, Programul Școlar Colgate oferă copiilor din România informații despre îngrijirea orală corectă, despre alimentația necariogenă și despre importanța vizitelor periodice la medicul dentist. Întrucât igiena mâinilor este esențială pentru sănătate, școlarii învață când și cum să se spele pe dinți, pornind de la motto-ul „Mă spăl pe mâini înainte să mă spăl pe dinți!”. Noua ediția adaugă informații noi despre traumatismele dentare în copilărie, lansând campania „Primul ajutor pentru dințișor”. Campania este realizată în parteneriat cu medicii stomatologi din cadrul Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România. Copiii și părinții vor afla ce trebuie să facă dacă, la joacă, un dinte temporar sau definitiv este fracturat sau expulzat.

Traumatismele dintelui și/sau ale suportului său osos se pot întâlni la orice vârstă la copil și adolescent, producerea lor fiind nu numai accidentală, ci și favorizată de diferite activități practicate individual sau în mod organizat”, a declarat Prof. Dr. Rodica Luca, Președintele Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România (ANSPR). „Consecințele pot fi variate, de la o ușoară modificare a aspectului estetic până la pierderea dintelui (avulsie). De aceea, pentru evitarea consecințelor nedorite, este foarte important să se cunoască ceea ce trebuie făcut cât mai curând după producerea traumatismului. Considerăm că derularea din această toamnă a Campaniei Primul ajutor pentru dințișor în cadrul Programului Școlar Colgate, cu ajutorul voluntarilor Crucii Roșii, va constitui o foarte bună modalitate de educație atât  în privința primului ajutor după un traumatism dentar, cât și în privința prevenirii acestuia. Datorită importanței rolului educativ al acestei Campanii, Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România (ANSPR) va sprijini Campania în baza bunei colaborări pe care a avut-o și o are cu Colgate-Palmolive România pentru promovarea sănătății orale a copiilor și adolescenților”.

La finalul fiecărei lecții, copiii primesc produsele de bază pentru îngrijirea dinților (o periuță de dinți și o pastă de dinți Colgate) și un calendar pentru însemnarea periajului zilnic. Părinții primesc o broșură cu sfaturi pentru ca cei mici să aibă un zâmbet sănătos. Școlile participante în Programul Școlar Colgate primesc produse Protex pentru igiena mâinilor. Astel, copiii pot exersa acasă și la școală noile deprinderi dobândite în cadrul programului. „Grija pentru sănătatea orală a copiilor este o preocupare constantă a companiei noastre”, a subliniat Iwona Żaczek, Professional Marketing & Sales Manager, Colgate-Palmolive Central Europe East. „De aceea, de 26 de ani, aducem zâmbete sănătoase pe chipurile copiilor din întreaga lume prin Programul Școlar Colgate. În România, peste 6 milioane de copii au participat de-a lungul timpului la lecții de educație pentru sănătate și au primit mostre de produse de igienă orală. Implicarea părinților este esențială pentru a exersa acasă obiceiurile sănătoase – igiena orală zilnică, alimentația echilibrată și vizitele periodice la medicul dentist – pe care copilul le învață în Programul Școlar Colgate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =