ŞOFERI, DEPISTAŢI BĂUŢI PE DRUMURILE DIN JUDEȚ, SCOŞI DIN TRAFIC DE POLIȚIȘTII BUZOIENI

0
516

Poliţiştii buzoieni cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră au efectuat în primele zile din luna noiembrie o serie de acţiuni pentru prevenirea conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe pentru neregulile. În cadrul acestora au fost aplicate 142 de sancţiuni contravenţionale, s-au reținut 10 permise de conducere şi au fost întocmite 11 dosare penale.

În ceea ce priveşte cea mai mare valoare a concentraţiei alcoolice a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Protagonistul a fost un râmnicean de 50 de ani, care a fost oprit de un echipaj rutier ce acţiona pe raza municipiului Rm. Sărat. Bărbatul a fost transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.  În alte opt situaţii s-au întocmit dosare penale fiind vorba de concentraţii alcoolice mai mari de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în weekend, poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni punctuale pentru combaterea accidentelor de circulaţie ce s-ar putea produce pe fondul vitezei neregulamentare sau neadaptate, vineri după-amiază fiind desfăşurată o acţiune în colaborare cu poliţiştii vrânceni. Pe perioada desfăşurării acţiunii au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 19 pentru viteză şi au fost reţinute 9 permise de conducere şoferilor care nu au respectat regimul legal de viteză.

Totodată, poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni punctuale pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor în activităţi fiind angrenaţi şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român – Filiala Buzău. Pe perioada desfăşurării acţiunii au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 49 = 50