TABĂRA DE SCULPTURĂ ÎN AER LIBER DE LA MĂGURA, UNICĂ ÎN EUROPA, VA FI SCOASĂ DIN IZOLARE

0
586

Expoziția de sculptură în aer liber conţine un număr de 256 de statui cioplite în stâncă albă, extrasă din carierele de la Ciuta. Sculpturile au fost realizate de reputaţi artişti plastici români, în perioada 1970 – 1985, dar în ultimii ani, pajiştea care găzduieşte complexul expoziţional a devenit locul de petrecere al buzoienilor amatori de grătare la iarbă verde. Acest lucru se va schimba însă cât de curând, în urma unui parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Asociația „Forum Art”. Consiliul Județean a aprobat astăzi proiectul prin care oferă sprijin asociației „Forum Art” în demersul acesteia de a readuce în prim-plan tabăra de la Măgura.

La Măgura vrem să reinventăm ceea ce a fost odată Tabara de Sculptura de la Măgura. Acel loc este dat uitării și sunt foarte multe de făcut. Sunt niște probleme cu terenul care nu este al muzeului dar sper ca din fiecare an începând de anul viitor să se reia seria evenimentelor care aveau loc odinioraă, să vină sculptorii în piatră să realizeze lucrări deosebite așa cum s-a întîmplat timp de 16 ani”, a precizat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Pentru scoaterea din izolare a tezaurului ce cuprinde 256 de statui realizate de-a lungul celor 16 ediții a taberei de sculptură, Asociația „Forum Art” și-a propus inițierea unei Școli Internaționale de Sculptură care să se desfășoare anual, în parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Institutul Cultural Român, dar și alte entități din țară și din străinătate. Proiectul ONG-ului buzoian urmărește transformarea taberei într-o entitate de artă funcțională, care să reunească anual, la Măgura, lumea artistică europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 42 = 46