SIROPUL DE CĂTINĂ, UN REMEDIU NATURAL

0
765

Cătina este medicamentul perfect pe timp de toamnă pentru a fi sigur că nu vei avea probleme cu răceala sau gripa toată iarna. Proprietăţile acestui aliment sunt numeroase, dar cel mai mult se remarcă prin cantitatea ridicată de vitamina C pe care o are, atât de necesară organismului în sezonul rece.

CUM SE PREPARĂ SIROPUL DE CĂTINĂ:

  • -Avem nevoi de un kilogram de cătină
  • -Se spală bine şi se scot codiţele lemnoase, atât cât se poate. Se lasă să se scurgă bine de apă, apoi se dau prin storcătorul cu presare la rece sau prin maşina de tocat.
  • -Se pot amesteca şi în blender, cu o cantitate mică de apă, iar pentru a obţine sucul se storc bine printr-un tifon.
  • -Se obţine un suc gros, uleios.
  • – Sucul obţinut se amestecă foarte bine cu aceeaşi cantitate de miere (la o cană de suc de catină se adaugă o cană de miere).
  • -Se pune în sticle/borcane închise ermetic şi se ţine la frigider timp de două, trei săptămâni.
  • -Pulpa rămasă se păstrează la frigider, într-un borcan închis ermetic și se poate folosi la duș, ca un scrub natural.

 CUM SE CONSUMĂ SIROPUL DE CĂTINĂ:

Siropul se amestecă în prima saptămână în fiecare zi, apoi la câteva zile, pentru a omogeniza cele două componente. Altfel fermentează!Se consumă o lingură, de două, trei ori pe zi, cu un pahar cu apă, prima dată dimineaţa, pe stomacul gol sau se poate folosi ca îndulcitor – ideal pentru băuturile călduţe pe care le serviţi copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 + = 82