STRESAȚI LA LOCUL DE MUNCĂ

0
710

Unul din doi angajaţi români consideră că nivelul de stres la locul de muncă actual este ridicat. Datele reies dintr-un sondaj realizat de cea mai mare platformă de recrutare online. Totodată, pentru alţi 27% angajaţi români stresul este moderat şi doar 7,7% declară că au un grad de stres mic sau lipsește. Potrivit sondajului, mediul de lucru dezorganizat şi haotic, supraîncărcarea şi primirea de responsabilităţi care ies din aria lor de competenţe reprezintă principalii trei factori de stres invocaţi de jumătate dintre angajaţi.

De asemenea, patru din zece explică stresul ridicat prin faptul că sunt nevoiţi să preia din responsabilităţile colegilor, iar 37% sunt stresaţi de comunicarea slabă între manageri şi echipă. Un alt factor de stres este impunerea de obiective greu de realizat, fara a li se furniza toate informaţiile de care au nevoie pentru a-şi indeplini sarcinile. În aceste condiţii, doi din zece respondenţi afirmă că deja au ajuns la burnout, trei din zece cred că în cel mult o jumătate de an vor ajunge la epuizare dacă nivelul de stres se va menţine la acelaşi nivel, iar 15% estimează că se vor epuiza în cel mult un an.

Cei mai mulţi dintre angajaţii care au participat la sondaj au spus că firma nu face nimic pentru a reduce stresul la locul de muncă. Ei spun ca  ar fi  nevoie în primul rând ca managerii să comunice mai bine cu angajaţii, dar si să angajeze mai mulţi oameni. În plus, angajatorul  ar trebui să le ofere un mediu de lucru mai relaxat sau sa le mărească salariul. Sondajul a fost efectuat în perioada 2- 18 octombrie 2019, pe un eşantion de 1.018 de utilizatori de internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

35 + = 43