DETOXIFIEREA DE TOAMNĂ

0
626

Odată cu apropierea iernii, organismul trece prin mai multe schimbări care au rolul de a-l pregăti pentru anotimpul rece. De multe ori, însă, temperaturile scăzute ne iau pe nepregătite. Ajungem să răcim în mijlocul toamnei și fiecare grad în minus să îl resimțim în tot corpul. Specialiștii în nutriție recomandă o cură prin care să  detoxifiem organismul și să-l pregătim pentru următorul sezon. Rolul acestui procedeu reprezintă o mână de ajutor data corpului nostru ca să devină mai puternic, să elimine toxinele și să-i crească imunitatea. Iar toamna este exact perioada din an în care acest lucru este recomandat, fiecare dintre noi fiind bombardat cu legume și fructe proaspete din toate părțile, dar și cu o mulțime de virusuri care ne „atacă“ peste tot pe unde mergem.

Cura de detoxifiere are un rol important: ajută organismul să reziste fluctuațiilor de temperatură, frigului, umezelii și infecțiilor respiratorii specifice acestui sezon. Un organism detoxifiat asimilează mai bine nutrienții și face față cu succes solicitărilor fizice și psihice.Cura de detoxifiere nu trebuie urmată mai mult de trei zile. Este indicat să fie precedată de un consult medical și un set de analize complete.

Cure de toamnă

În aceste luni, cura cu prune este indicată în reumatism si hipertensiune. Acestea se consumă cu 30 de minute înainte de mesele principale, fie ca fructe, fie sub formă de suc. Totodată, pot fi mâncate 8-10 prune dimineața, inainte de micul dejun sau sub forma unui decoct de prune uscate, două cani pe zi. Cura cu struguri (1,5-3 kg/zi) poate fi realizată 1-2 zile pe săptămână, împărțită în trei mese. De asemenea, cura se poate face progresiv, în 3 zile, o jumatate de kilogram de struguri în prima zi, un kilogram în a doua zi și 1,5 kg în a treia. Dupa aceasta perioada de adaptare se consumă exclusiv struguri sau sub formă de suc (must), în următoarele cinci zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 16 = 17