AMENZI DE CIRCA 12.500 DE LEI ÎN SECTORUL PRODUSELOR ALIMENTARE DE ORIGINE NONANIMALĂ, LA FIRMELE DIN JUDEȚ

0
594
Sursa foto:revistafermierului.ro

Luna trecută, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 8.853 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii. Ca urmare a neregulilor constatate, la nivel de țară, au fost acordate 90 de amenzi în cuantum de 430.700 de lei.

În județul Buzău, în urma verificărilor efectuate la unităţile din industria agroalimentară au fost descoperite unele nereguli, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 12.400 de lei. Neconformităţile constatate și sancționate au fost lipsă program de autocontrol, zone cu infiltraţii la nivelul tavanului, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, lipsă fişe de aptitudine şi curs de igienă pentru personal și lipsă termometru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

76 + = 85