ACŢIUNI PENTRU CONŞTIENTIZAREA PERSOANELOR CARE FOLOSESC SUBSTANŢE CHIMICE PERICULOASE

0
561
Sursa foto: IPJ Buzau

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat în perioada 15 – 16 octombrie, acţiuni în baza planului naţional „Precursori de explozivi 2019”.  Astfel, au fost efectuate verificări la patru agenţi economici ce desfăşoară activităţi cu substanţe chimice periculoase inclusiv precursori de explozivi, pentru neregulile constatate fiind aplicată o sancţiune contravenţională la Legea nr. 49/2018 privind precursorii de explozivi, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Totodată, poliţiştii au desfăşurat o activitate preventivă cu responsabilii de laboratoarele de chimie din unităţile de învăţământ din judeţul Buzău, cărora le-au fost prezentate prevederile legale incidente în domeniul substanţelor periculoase, respectiv a precursorilor de explozivi.

Cu această ocazie au fost comunicate prevederile Legii nr. 49/2018 referitoare la substanţele restricţionate prevăzute drept precursori de explozivi, obligaţiile legale privind notificarea şi ţinerea evidenţei operaţiunilor cu astfel de substanţe, precum şi prevederile legislative din domeniul protecţiei mediului cu aplicare asupra obligaţiei de neutralizare a substanţelor periculoase expirate, devenite deşeuri periculoase. Documente necesare societăţilor care utilizează astfel de substanţe:

  • adresă către IPJ Buzău, în care sa fie solicitată luarea în evidență a societății în ceea ce privește utilizarea substanțelor ce intră în categoria precursorilor de explozivi;
  • dovada  notificării la București a activității desfășurate cu precursori de explozivi  din care să reiasă data la care a fost trimis mail-ul. (print screen la pagina de mail)/ adresa: precursori.explozivi@politiaromana.ro
  • lista subtanţelor folosite, tabel din care să reiasă denumirea, concentraţia, etc.
  • decizie a societății prin care se stabilesc persoana responsabilă de activitatea cu precursori de explozivi și un înlocuitor al persoanei responsabile de activitatea cu precursori.
  • copie C.I. persoană responsabilă și înlocuitorul acesteia, numerele de telefon ale acestora.
  • certificat de înregistrare a societății.
  • registru șnuruit și numerotat pe fiecare filă; la finalul registrului să fie scris textul: „Prezentul registru conţine un număr X file ( X în cuvinte… file)”, după  care numele, semnătura și ștampila societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

77 + = 81