REPREZENTANȚI DIN 6 ȚĂRI, PREZENȚI LA COLOCVIUL INTERNAȚIONAL, ORGANIZAT DE MUZEUL JUDEȚEAN BUZĂU

0
587

Muzeul Județean organizează, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, în colaborare cu Uniunea Internațională de Studii Preistorice și Protoistorice (UISPP)  și  Institutul de Arheologie Vasile Pârvan București, Colocviul Internațional cu tema: “Bronze and Iron Ages in Eurasia: Rituals and Grave Goods as Possible Markers of the Social Identity of the Dead”. Programul colocviului, desfășurat în perioada 17-20 octombrie 2019, include 23 de comunicări, cu 31 de autori, din șase ţări: România, Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Serbia și Bulgaria.

Buzăul devine astfel orașul din România în care s-au desfășurat cele mai numeroase colocvii internaționale (2004, 2009, 2012, 2014) sub egida Comisiei XXX a Uniunii Internaţionale de Ştiinţe Preistorice şi Protoistorice (UISPP), cea mai prestigioasă organizație profesională a arheologilor din toată lumea, el înscriindu-se, astfel, în elita centrelor științifice care au găzduit asemenea manifestări.

Lucrările colocviului își propun să răspundă la o serie de întrebări legate de modul în care riturile și ritualurile de înmormântare efectuate de comunitățile străvechi precum și bunurile depuse în morminte reflectă „identitatea morților” în viața de apoi și statutul social al persoanelor respective. Deschiderea oficială  a colocviului  va avea loc în data de 17 octombrie 2019, ora 16.00, la Muzeul Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

30 + = 34