PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS AR PUTEA ANUNŢA ASTĂZI, NOUL PREMIER

0
592

Deși mai sunt probleme cu realizarea unei majorităţi care să voteze şi să susţină noul cabinet, șeful statului ar putea anunța astăzi, viitorul premier. De altfel, în cursul aceleiași zile, Klaus Iohannis va avea și ultimele consultări cu liderul liberalilor, Ludovic Orban, cu preşedintele USR, Dan Barna, şi cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, în vederea formării unui nou Guvern. Ludovic Orban este foarte probabil noul premier care va trebui să obţină votul Parlamentului.

După consultările de ieri, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ALDE nu va vota noul Executiv, dacă PMP va face parte din el. La rândul său, Eugen Tomac a reiterat șefului statului condițiile PMP pentru susținerea unui nou Executiv, precizând că discuțiile despre viitorul Cabinet de miniștri vor fi purtate împreună cu premierul desemnat.

La consultări a fost present luni și Victor Ponta, după ce a lipsit la consultările de vineri. Pe de altă parte, USR a stabilit, aseară, în cadrul unei întruniri a liderilor partidului, că la noua rundă de consultări de la Cotroceni, de azi, cu președintele Klaus Iohannis va merge cu un mandat clar pentru stabilirea unui calendar pentru alegeri anticipate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =